• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX podłogówki F140

Reakcji
0
Witajcie
Kompletuje kino domowe dla siostry i spodobały mi się takie kolumny na front
Pokój ma ok 20mkw Amplituner Denon [nie pamietam modelu]
kolumny wyglądają dobrze i pasują kolorysytycznie
W tej chwili grają w tym pokoju kolumnienki od wieży sony
od tych kolumn oczekiwałbym lepszego od w/w brzmienia

Powiedzcie czy te kolumny mogą być coś warte?
nie chciałbym żeby okazały się zwykłymi "szeleściuchami" od biedy jestem gotowy na tuning zwrotnic jeśli jest to ich najsłabszy punkt

http://stx.pl/kolumny-stx-f-140-czarny.html

Jeśli chciałbyś przeznaczyć ok 300zł to proponowałbym raczej jakieś używane kolumny z allegro. 300zł to naprawdę za mało na dobry dzwięk

problem w tym ze do tego kina nie znajdziesz TANIEGO amplitunera
te kolumny sa 4ohm a wszystkie tanie ampli obsluguja wylacznie 8r
niestety musisz szukac cos co obsluzy 4r i przy tym sie nie popsuje

Koda av 600 z dużymi kolumnami 4ohm daje radę, mimo że to chińczyk jest wart polecenia.

jak kolumna ma lagodny wykres impedancji to ampli da sobie spokojnie rade
kisiel kiedys artykul o tym napisal
ze wiekszosc ampli bez problemow sobie poradzi tylko producenci sie boja podawac takich informacji

Koda av 600 z dużymi kolumnami 4ohm daje radę, mimo że to chińczyk jest wart polecenia.

tak, daje rade skoro w koncowce mocy siedza znane nam toshiby a zasilanie to 1kVA trafo :P
mialem ten ampli pod marka MAGNUM i zaluje ze sie go pozbylem ;) (pomijam fakt padania sterownika)

Szukam coś taniego, może być używany sprzęt. Liczę na to, że coś znajdę.
Sam SUB po podłączeniu gra przyjemnie. Spodziewałem się gorszych dźwięków. Ciekaw jestem jak się sprawdzi reszta głośników.

Powrót