• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

STX SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC Bass-Reflex

Słuchajcie, oddaję honor temu głośnikowi. Znalazłem ustawienia, złożyłem całość i to jest to czego prawie oczekiwałem. Znaczy prawie ponieważ boję się tylko o głośnik bo poza tym to łeb urywa.
Jak zarzucę utworem to aż się na wymioty niemalże zbiera. Schodzi w dół bardzo ładnie a do tego cewką nie wali. Jak zajrzę do bagażnika to nie słychać dużego basu, ale jak usiądę na miejscu kierownika to niemalże przysłowiowy łeb z płucami odpada.

No i fajnie.
Pamiętaj tylko że mimo iż nie uderza o nabiegunnik (nie słychać aby uderzał), musisz uważać na niego aby się nie rozkleił, a tego tez nie słychać z miejsca kierowcy.

moje doswiadczenia byly z glosnikiem sprzed wielu lat
od tamtej pory przeszedl 2 zmiany i nie wiem czy to wciaz ten sam glosnik

w zamknietej gral bardzo szybko i precyzyjnie. dla wiekszosci zbyt szybko :p

Ja miałem go w 20L.
Jak na taki głośnik (wyglądający jak domowy) grał wystarczająco dobrze.

Panowie jaki bass reflex do obudowy 30l strojniej na 30 Hz ? Ewentualnie do 25 L tez ma 30hz ?
Prosił bym o pomoc bo nie mam komputera żeby uruchomić win isd.

1. rurka albo sie nie miesci, albo bedzie dosc mala i bedzie swistalo powietrze
2. 30l i 30hz to za duzo i za nisko

nie mozesz wykonac skrzynki z mojego projektu?
jak nie to zasymuluje cos

Twoja jest świetna i bardzo mnie kusi :D chciałem uprościć sprawę i wytargać dziurę na br bo to jednak łatwiejsze ale jak przeglądnąłem twój poradnik w którym podałeś nawet wymiary płyt do wycięcia to nie wiem czy nie podejmę tematu :) ktoś chyba pytał już o to bo przeglądałem cały temat. Kosz nie jest za blisko tunelu?

jakby rurka sie miescila to bym nie kombinowal az tyle :/

nie, kosz jest ok
inaczej by nie pasowalo :p

Myślałem o kolanku ale już widzę zabawę z tymi rurami kanalizacyjnymi :cool: chyba skuszę soe na twój projekt.
Gdzie kupiłeś taka maskownice ? Nie wiem czy jakoś inaczej można by ładnie wykończyć front. Lubię jak widać membranę ale nie kojarzę jakiś pierścieni.

Ostatnia edycja:
kolanko PCV=swisty powietrza! niestety maja ostre krawedzie i do tego sie nie nadaja :(

maskownica kupiona hurtowo w lechpolu. da sie to kupic w wielu sklepach z rtv. zobacz np w nowym elektroniku

Powrót