Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Złożyłem pierwszą kolumnę gra jak dla mnie świetnie. Muszę jeszcze skleić ostatnią ściankę, następnie wykończenie zewnętrzne i tutaj się jeszcze zastanawiam czy robić te fazowania na rogach (żona chciałaby z gładkim czołem) dlatego chciałem dopytać, głośniki mam wpuszczone na gładko z płytą i zastanawiam się czy mógłbym czoło wykleić całe czarną pleksą (wiem ciężka w utrzymaniu czystości) czy może to powodować jakieś zakłócenia w odbiorze dźwięków. Grubość pleksy 3mm, fotki dla zobrazowania.
Polaryzacji nie odwracałem.
Fotka drugiej zwrotnicy, myślę że lepiej wyszło.
![]()
Cewki trzeba ustawić w innych płaszczyznach.
Dziękuję nie przypuszczałem że ma to aż takie znacznie. Jak dobrze rozumiem dwie środkowe bym musiał inaczej ustawić.
Walczę z tymi kolumnami już któryś miesiąc z rzędu. Brak basu też mnie w nich irytuje od pierwszego "spotkania"Sięgnąłem jednak po dość drastyczne ale bardzo skuteczne rozwiązanie.
.......
Ważne też aby tweeter podłączyć "odwrotnie" czyli "minus" do "plusa" co początkowo mimo, że patrzałem na schemat to mi umknęło.
Jest źle ... Masz dziwnie odwrócony filtr wysokiegoBędę wam bardzo wdzięczny za sprawdzenie połączenia elementów zwrotnicy dla konfiguracji 4.