• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

stx vs alphard vs tronsil co lepsze do suba

Ja mam troche inny pomysl.Piszesz ze ma to byc do MUZYKI
Zamiast 3-droznych podłogówek zrób 2 drożne na lepszych głośnikach. Latwiej bedzie zrobic zwrotnice i wieksza szansa ze to dobrze zagra. Przeciez i tak robisz suba więc zdecydowanie wystarczy dwudrozna konstrukcja. Wedlug mnie trojdrozne budowac wtedy jak nie ma suba.
Za zaoszczedzone pieniadze mozesz kupic lepszy głośnik do suba np beyme ( bardzo szybka idealna do MUZY, i nie potrzebuje mocnego wzmaka)
jak chcesz koniecznie 3 drogi to olej suba i masz wtedy kase na lepsze podłogówki.

Raveland bedzie lepszy.
Jak sluchasz dosc ostrej muzy to proponuje raczej kolumny blizsze estradowym. Odpadaja tu glosniki z niskim SPL czyli Tesla, STX. Zostaje tylko tonsil i nie patrz na zejscie w dol bo to nie ma takiego znaczenia wazna jest dynamika. Moze STX z serii estradowej na pewno zaden alpiard.

Chyba nie bez powodu masz dj przed nickiem. Wiec moze pomysl o tubowych wysokotonowcach i jakis dobrysh efektywnych nisko srednich. ARN150 to zabaweczka z membranka o srednicy 10cm chyba nie bedziesz z niego zadowolony. Tonsil z kategorii 16cm ma ciekawe glosniki o prawdziwej efektywnosci 90dB.
Jesli chcesz sie bawic z tesla to ARP150 ale do niego przydalo by sie dac na dol ze dwa np XW165 no i cos na gore.

Kolumny bedzie wspierał sub na Beyme 12" To te tesle 15??? mało lepuej 16???

Ale kolumna 3 way to wydatek??? Góre mam tonsil gdwk 10-80-7

Powrót