To samo chciałem napisać, bo większa może się tak nie otrzymać.Mniejszą cewkę postaw w pion a większą daj na płasko.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To samo chciałem napisać, bo większa może się tak nie otrzymać.Mniejszą cewkę postaw w pion a większą daj na płasko.
Zaczynam myśleć że może być to spowodowane właśnie złą akustyką pomieszczenia, ściany za i przed kolumnami są praktycznie całkowicie gołe, na ścianach bocznych też dosyć mało mebli + goła podłoga. Zastanawia mnie jednak dlaczego głośnik całkowicie cichnie i skąd te słabe wokale. Czy kształt pomieszczenia może tak wyraźnie znosić fale? Zdaje mi się że jak już byłoby tak źle to powinien jedynie podbarwiać niektóre częstotliwości ale nie wyciszać - mogę się mylić, nie znam się na tym zbytnioA może specyfika pomieszczenia albo zła polaryzacja głośników.
Miałem przez krótki czas uszkodzone kolumny (niesprawny, odłączony GDM), więc do nich nie porównuje. Próbowałem dać kolumny na krótszą ścianę, usiadłem w polu bliskiego odsłuchu, było nieco lepiej ale piorunującej różnicy nie zauważyłem.Miałeś wcześniej jakieś kolumny w tym pomieszczeniu? Próbowałeś je inaczej ustawiać?
Wysokie wokale są okej, niskie jakby przytłumione, niektóre częstotliwości po prostu dziwnie gasną, w teście 20-20000Hz słychać to dużo wyraźniej niż w muzyce.wyglada ze jest OK
srednie sa nieco wycofane, ale nie az tak bardzo zeby slyszec wyrazne dziury
przenies w takim razie te kolumny do innego pomieszczenia czy podlacz pod inny system u kogos innego
Wystawie kolumny na balkon i posłucham czy też są takie dziury w paśmie
Na ucho jest to spooooro dB
Posłuchałem trochę tego GDN bezpośrednio podłączonego pod wzmacniacz, wokale, gitary elektryczne na pewno wyraźniejsze ale słychać też że nakłada się trochę z wysokotonowcem.
Przecież widać na charce że to ma wycofaną średnicę. Dodatkowo zakres pow 8kHz potęguje wrażenie wybijającej się góry i jeszcze bardziej przytłacza średnicę... A wy kombinujecie z ustawieniem...
Tanie głośniki, tania zwrota i taki efekt jest.