• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] STX-WM-STX-4-1-100-8-F-S-MC-AUDAX-mission

Reakcji
0
Monitorki wykonałem z ciekawości i z nadarzającej się okazji.
Ktoś na forum sprzedawał głośniki i zwrotnice do tego projektu, bo mu to nie grało- Kupiłem zestaw.
Nie zdziwiło mnie to ponieważ zwrotnica była skopana, jeden audax nie grał ( wspominał o tym sprzedający). Do ukończenia brakowało głośnika, na moje szczęście kolega Hermes sprzedawał audaxy. Więc dokończyłem projekt. Zestaw zaskoczył mnie, naprawdę całkiem fajnie to gra. Paweł nie ściemniał-dobra robota.
Do budowy wykorzystałem surową płytę MDF grubości 1cm,na front HDF 1,6cm( zaokrąglenia robiłem frezarką- nazwijmy to metodą €žkołyskową€™ Paweł robił tak boki przy jakimś projekcie), góra i spód dodatkowo HDF 0,3cm. Boki doklejone płyta 1cm okleina modyfikowana, polakierowana.
Reszta okleina samochodowa termokurczliwa mat stal szczotkowana.
Element z głośnikiem wysoko tonowym pokryty jest blaszką aluminiową 1,5mm, pierścień to uchwyt meblowy.
Rozmieszczenie głośników tak jak w oryginalnym projekcie. https://diyaudio.pl/showthread.php/20781-monitorki-STX-WM-STX-4-1-100-8-F-S-MC-AUDAX-mission
Nieznacznie uległy zmianie wymiary obudowy, wysokość 25,7cm,szerokość przód 16,3cm-tył 15,3, głębokość 21cm.Objętość w środku 4,5 litra.
Polecam projekt wszystkim, za nieduże pieniądze całkiem przyzwoite granie.

Kiedyś kupiłem w Praktikerze. Uchwyt meblowy okrągły wpustowy, jest tego pełno,wpiszesz w google różne wymiary. Odcinasz tył i masz ładny pierścień.

Powrót