• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Stx wm.stx.5.1.140.8.f.s.mc.x (gdn-14-100-scx) + t.stx.4.1.200.8.f.p.pc

• Autor wątku Autor wątku crimi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Teraz może dobrze trafi

Widzisz i tak się kończy jak się każdemu podaje gotowe wymiary, później się nie chce, rozumiem jak ktoś sam policzy i pyta o potwierdzenie czy aby ok ale coś co jest wiele razy opisywane, chyba w temacie z subem 12samochodowym dokładnie pisałeś co przyjąć żeby taki tunel wyszedł dobrze wyliczony, może by trzeba go podkleic skoro ciągle są pytania o to.

Wystarczyło podać link do tego tematu z subem. Uwierz mi najpierw szukałem zanim zadałem pytanie. I nie chodzi o to że mi się NIE CHCE tylko nie potrafię a to różnica.

Crimi, przegapiłem temat i zapomniałem pogratulować :-)
Widzę po zwrotnicy że to typowy 2 rząd. Mam pytanie, nie wycinałeś tego dzwona w scx'ie powyżej 5 khz?

Jak bym nie liczył, to wychodzi mi obudowa poniżej 11 litrów ( odjąłem tunel i ścianki, prawidłowo? ).
Tak czy inaczej zastanawiam się właśnie nad bardzo podobnymi głośniczkami do komputera. Tobie i Pawłowi wyszły świetnie. :)

Mam pytanie. Ile około ważą te monitorki? Marzą mi się cztery takie kolumienki. Dwie z nich wisiały by na ścianie i musiał bym zastanowić się nad uchwytami do nich.

Głośniki skończone. Tj. zapodkładowane dwa razy CAPONEM, przeszlifowane, i na to dwa razy lakier matowy (do matu trochę brakuje, ale niema źle). Dopełnienie kończy gotowy wzmacniacz :)

Voila:

lamceslhulte530veazp_1426696909.jpg

Prędzej obudowa wzmacniacza powinna być w kolor szuflad, a dobrać odcień tego brązu to pewnie jakaś masakra. Szuflady są oklejone jakąś folia.

A Warszawka jak to Warszawka :) DeAgostini :P

Prędzej obudowa wzmacniacza powinna być w kolor szuflad, a dobrać odcień tego brązu to pewnie jakaś masakra. Szuflady są oklejone jakąś folia.
Myślę, że z samym kolorem większego problemu by nie było (próbnik i farba na zamówienie), gorzej ze stopniem połysku.
Nie na temat...
A Warszawka jak to Warszawka :) DeAgostini :P
Chciałem się w to nawet pobawić, ale jak sobie policzyłem 29,90 x 100 egz., to sobie odpuściłem. Nowe głośniki za to będę miał :)

Kolor i połysk na okleinie a kolor i połysk z dobranej farby, na pewno by się różnił :) Zwłaszcza połysk :P

Gotowe modele można już kupić na słynnym portalu aukcyjnym za niższa kasę niż sobie przeliczyłeś ;) Poza tym, Warszawke składałem od stycznia 2013, a głośniki i wzmacniacz od października 2014 :P

Witam, ja mam pytanie z innej beczki: czy byłby ktoś chętny zrobić mi 2 zwrotnice z tego tematu? (ten sam zestaw głosników)? Możemy to załatwić przez allegro

Wskazówka
Przecież wszystko masz na tacy podane, tak trudno kupić graty i poskładać to samemu?

Witam, ja mam pytanie z innej beczki: czy byłby ktoś chętny zrobić mi 2 zwrotnice z tego tematu? (ten sam zestaw głosników)? Możemy to załatwić przez allegro

Tutaj masz dokladny obrazek jak to najlatwiej zlozyc
1t20wk.jpg

Czesci zamawiasz z polinka za wszystko z przesylka pobraniowa wychodzi 100zł

Sam wczoraj skladalem gdzie pierwszy raz w zyciu uzywalem lutownicy, moze za pieknie to nie wyglada ale po testach wszystko gra jak nalezy wiec chyba jest ok :)
2hg61vq.jpg

Bardzo fajnie wyszły te głośniki, widzę, że projekt Pawła mega popularny :-) Chyba już trzeci klon jaki widziałem na DIY. Sam właśnie go kończę, tyle, że u mnie będzie obudowa lakierowana.
Mam pytanko. Na zdjęciu zwrotnicy nie widzę rezystorów obniżających poziom wysokotonówki. Montowałeś je na zewnątrz płytki, czy celowo pominąłeś?

Powrót