• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SUB 2x10"

umberto, ma racje 1glosnik potem buda ale mam nadzieje ze optymistycznie sie zakonczy 40L to dosyc popularny litraz, mozna cos wymyslic;) ddqip, musisz nam napisac cos o wzmaku. i najlepiej pozbadz sie go;]

Wzma. w papierach ma napisane P=100W (Pmax=150W)

Sprawdziłem:
1 x TDA7294
Toroid 2x24V 2A - co daje jekieś +/- 34 VDC po wyprostowaniu

no to masz jakieś 60pare W przy 4R oraz niecałe pewnie 50w przy 8R :)
więc troche mało na jeden 10' głośnik, a co dopiero na dwa ... :/

choć dużo za niego nie weźmiesz ,
raczej napewno Ci się nie zwróci ...
tym bardziej że jakiś normalny to bedzie kosztował w najlepszym wypadku ok 350zł
z matronixa...

jak panel zostawi to nikt nie kupi. ja bym uderzyl na allegro i sprobowal sie pozbyc, kupil bym cos ok 200w i do tego jakiegos slsa z holandii do kina jak znalazl i w kosztach sie zmiescisz. chyba ze masz inne oczekiwania co do dzwieku

Dobierałem co się da i trzeba chyba jednak zmienić płytę pod 1 X Infinity Kappa Perfect 10. Wrzućcie to do kalkulatorów - moim zdaniem rewelacja. Tylko niech mi ktoś powie gdzie go kupić za rozsądne pieniądze a nie 900PLN. bo to trochę przegięcie. Dla 40litrów, i 27Hz z BR fi 8cm x 45 cm wychodzi 25Hz dla-3dB z extra liniową charaktrystyką i niepokojącą charakterystyką fazową (a może tak ma być?)

ddqip ->

napisz coś więcej jak to brzmi jakieś porównanie z innymi przetwornikami ??

Powrót