• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub do 2000pln

Reakcji
0
mam prośbę pomóżcie mi dobrać komponenty do suba który ma kosztować maks 2000zł znaczy głośnik + wzmak+ skrzynia zaproponujcie jakieś głośniki i wzmacniacze (najlepiej takie które będę mógł samemu zrobić)
z góry dzięki za pomoc
djbuch

[ Dodano: 2006-09-24, 20:37 ]
nie dodałem najważniejszego pokuj 20m^2 70% do muzyki 30% do filmów zależy mi na szybkim i ładnym basie

tylko ze te głośniki są 10" a ja by myślał coś na 12" może zaproponujecie coś jeszcze tylko teraz z 12"

Ja mam do sprzedania Beyme Power 12. A ja kchcesz wydac duzo kasy to moze eminence LAB12? Wyglada poteznie dobrze kosztuje i jeszcze nikt nie mial. Firmy nie trzeba reklamowac.

no właśnie bo ja znalazłem tylko na zagranicznych stronach za cene około 150$ a ile by kosztowała przesyłka np z USA jeśli macie to podajcie strone polską z tymi głośnikami

irek ten Power od Ciebie to ta wersja po regeneracji??

A ja na suba polecam BSW 15" :mrgreen:
Wiesz zalezy do czego ma byc sub. Do kina to kup XXLS, do muzy kup dwie Beymy Power 12.

tak jak pisałem wcześniej pokuj 20m^2 70% do muzyki 30% do filmów zależy mi na szybkim i ładnym basie a o xxls chodzi o ten http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830844.html
z membraną bierną ewentualnie ale na tych membranach to ja sie nie znam
a beymy power nie podobają mi się z wyglądu i jak bym miał wsadzić dwie jakie wielka by musiała być skrzynia

hmm nie wiem jednak czy XXLS w musyce bedzie odpowiedni...
moze cos bardziej konkretnego z lekkim zacieciem estradowym?:>

Beyme Power 12 mam po naprawie gwarancyjnej (usterka fabryczna na ktora cierpialo sporo glosnikow). Parametry sie pozmienialy ale jak go ostatnio sluchalem to calkiem nizle to gra. Bas dosc szybki nie taki mulacy jak Alpiardy i inne "ciezko membranowe glosniki" duza efektywnosci i dobre zejscie. Buda ok 50litrow b-r.

Sonic-15 jak dobrze pamietam to moge miec za jakies 700zl. Glosnik niezle sobie radzi na zawodach dBDrag.

Bede cos zamawial z monacora wiec jak sa chetni to niech sie zglaszaja. Bedzie 10-15% taniej juz z wysylka.

Powrót