• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub do 3-4tyś

Reakcji
0
Witam.
Stoję przed decyzją czy kupić 2 suby do KD w salonie czy je zrobić.

Jeśli macie sprawdzone propozycję to proszę o info.
Potrzebuję kompletu: głośnik + amp + projekt.

Dlaczego - bo nie mam casu na liczenie/poprawianie/testowanie czy tam lutowanie wzmacniacza.

Kasa jest taka 3-4tyś na sztukę (2 potrzebne - nie pytajcie dlaczego :] )
Nie wliczam do tego obudowy i wykończenia czyli kasa tylko na wzmacniacz + głośnik.

Pomieszczenie 28m2.

Szczerze to poszedł bym w jedną estradową 18" :)
W tej kasie można w tlsub visatona iść, to zrobi robotę raczej.

TL Sub 30 fajna konstrukcja ale 2 metrowej szafy sobie nie wstawię bo nie mam drugiej osoby która pomogła by mi to składać...

Sub TL to konstrukcja stosunkowo lekka i składa się ją w pomieszczeniu docelowym. Tylko front może być oklejony fornirem lub lakierowany.

To napisz coś o wymiarach jakie akceptujesz, akurat to też ważna kwestia.

Hmmm, nie.
MB do XXLS jest ciężko dostępna.
Wiem bo padła mi w subie z xls 10 i znalazłem u Niemca jedną ostatnią sztukę.
Wolał bym coś świeższego co za 2-3lata będę mógł jeszcze w sklepie znaleźć.

To może Dayton RSS390HF-4 i do tego membranę bierną RSS390-PR?

Razem wyjdzie jakieś 1.600zł, reszta na wzmacniacz.

Tego nie wiem.
Ciężko będzie znaleźć takiego suba który by Tobie odpowiadał i żeby jeszcze miał pomiary.

Jeśli nie podobają Ci się projekty podsyłane przez kolegów bo wolał być coś innego lepszego a sam nie masz czasu na dłubanie w DIY to kup coś gotowego i problem z głowy ,za 4 tałki na pewno znajdziesz coś dla siebie .

Oczywiście, tyle tych projektów, lawina normalnie i wszystkie odrzuciłem.
Jak na razie dostałem jeden kompletny projekt który można kupić i zbudować ale okazało się że jest to ponad 2 metrowa szafa... hmm aż się dziwię pod jakim względem mi nie pasuje.
A jak byś raczył przeczytać mój pierwszy wpis to byś się dowiedział że jeśli nie znajdę projektu to kupię w sklepie.

Za to twój wpis rozwiązał wszystkie moje problemy... dziękuję ci że jesteś.

Powrót