• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub do Astry na Alphardzie

Reakcji
0
Witam.
Kolega zastanawia się nad zrobieniem suba do samochodu, siedzi tam już skrzynia robiona niegdyś na oko, a głośnik to Alphard cw 1002 cx Czyli czerwone 25cm :D Zastanawiamy się czy zostawić ten głośnik czy sprzedać tą skrzynie wraz z głośnikiem za 80zł i i dołożyć na coś innego.

Zależy nam na tym by zrobić coś co nie będzie wymagało wielkiej skrzyni a zagra na serio ładnie.

powiem tak... Wzmacniacz który jest to jakiś Peing dwukanałowy Aplharda spokojnie napędził. STX owszem ja pewnie był szukał właśnie u nich ale nie wiem co będzie najlepsze.

Atra C czyli coupe. A ma grać przyjemnie, basu ma być dużo ale ma był przyjemny i dobry jakościowo. Może inaczej... ma być lepiej niż w przypadku Alpharda

Witam, jestem tym kolegą co sie zastanawia nad subem. I tak sprostuje kolege schwalba. Auto do jakiego ma byc sub to Astra H Hatchback. Teraz gra tam wiadomo co... gra hmm zadowalająco, ale zajmuje pół bagażnika i mało estetycznie wygląda. Chodzi nam o to żeby zrobić nową skrzynie po ukosie z siedzeniem, żeby jako tako było jeszcze jakieś miejsce, a nie grało gorzej niż teraz.

nie zastanawiaj sie i bierz tego STXa
zdziwisz sie niezle ;)
tylko daj mu min 100w

lub jak ma byc tanio to zrob skrzynke zamknieta na tego alpharda

Wzmacniacz w mostku ma 160W przy 4 ohm... Więc powinno wystarczyć. Też mi się zdaje że ten STX będzie odpowiedni. Ile litrów ta buda by miała mieć? bo postaramy się go gdzieś ulokować... Tak jak Ty zrobiłem w tej Audi :D albo na ściance siedzeń... chcemy zaoszczędzić miejsca i zrobić to estetycznie by wyglądało przyjemnie.

Tez sie zastanawiam nad tym głośnikiem do suba do samochodu. Ale szukam czegoś co ma zróżnicowany bas, a nie tylko tłoczy powietrze.

bez przesady - w swiecie CA ten STX powinien kosztowac 300-500zl (porownujac to co oferuje do ceny konkurencji)
ale porownujac brzmienie a AC to raczej wybralbym AWXa 8"

Powrót