• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub do kina...

A jak tak patrzysz na ten wzmak od matronixa i na uzyte komponenty w nim to co o tym sądzisz ? i pytanko czy 300W to nie za dużo dla XXLS10 bo na moje oko troche przesada, miej też na uwadze mój 16 metrowy pokój nie chciałbym fruwac z fotelem po nim :razz:

adambb napisał:
A jak tak patrzysz na ten wzmak od matronixa i na uzyte komponenty w nim to co o tym sądzisz ? i pytanko czy 300W to nie za dużo dla XXLS10 bo na moje oko troche przesada, miej też na uwadze mój 16 metrowy pokój nie chciałbym fruwac z fotelem po nim :razz:

Zależy ilo omowy ten XXLS... u mnie SLS10 8ohm chodzi pod 300W od irka i daje rade :)

Arek1984 napisał:
Zależy ilo omowy ten XXLS... u mnie SLS10 8ohm chodzi pod 300W od irka i daje rade
4. 8ohm jest tylko wersja 12" i jest kiepska :/
i tak pozatym na 8ohm brakuje odrobine mocy :/

wzmacniacze matronixa zbudowane sa dobrze i na dobrych podzespolach - ale jak juz sie sam przekonalem - elementy nie graja :P

skonczonego masz juz tego XXLSa ? chętnie poslucham jak sprawa ma się z brzmieniem

a XXLS 10 ma 4ohm jest to wersja pod mem bier.

A powiedz mi jaką oni mają konkurencje ?
Arton zżyna opisy od Akustyka, Akkus też a tak w ogóle to Pan Witold wkurzył mnie nieprzeciętnie, co to za sklep jak nie odpisują na pytania, nic prawie nie mają na magazynie, można czekać wieczność na wszystko, ceny z kosmosu i się później dziwią że kwitnie import z Holandii

no to zobacz na stronie tymphany - tam napewno w PDFach bedzie opisane co do czego (PDF z aplikaja tego glosnika)

A mógłbyś podać jakiś link..?
Bo niby w PDF'e jest odnośnik do aplikacji ale nie mogę tego otworzyć...

Wersja oficjalna akustyka ;]
400g do 20 L
265g do 30 L
dla głośnika Peerless XXLS10 (P830842)

Teraz moje pytanie, czy ma jakieś znaczenie to że magnes głosnika będzie blisko tylnej ściany obudowy ? magnes ma luzu 5.5cm

Powrót