• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sub do muzyki 30 m2

• Autor wątku Autor wątku XYS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

XYS

Reakcji
0
pomieszczenie ma 30 m2 ale laczy sie z kuchnia 8 m2 a sam salon to wierzyczka w szczycie ma 5 metrow wiec jego objetosc jest adekwatna do 40 m2 sud bo muzyki najrozniejszej zalerzy mi na kontroli zejscie nie jest az tak wazne
glosnik do 1000 zl
jakie propozycje ? a na glownych jak w moim opisie

ja powiem tylko - BEYMA POWER 15 /zostanie jeszcze na obudowe. tylko do tego trzeba konkretny piecyk;)
jednak w muzyce... ahh;)

mIKI, ja sie licze z tym ze piecyk tez bedzie odpowiedznio kosztowal
a jakbym byl jeszcze na tyle wredny ze powiedzial bym ze chcialbym zeby to gralo w ponizej 50 l bo mnie slubna zabije jak jej wstwaie 100 litrowy subik i tak juz sa wojny :P

no to tylko 12 cali...

SUB450 już niedługo trafi na testy więc nie martwiłbym się o napęd :)

takero, toz przeciez oczywiste ze jak wybiore glosnik to poprosze pewnego szanownego kolege o sklecenie wzmacniacza jakosciowo i mocowo odpowiedzniego :)

[ Dodano: 2008-02-14, 14:08 ]
ok panowie a co myslicie o tym w 50 l br sreojone do jakies 30 hz ? http://www.tymphany.com/pl26wr09-04-0

XYS, to moze lepiej juz teraz zamow bo ja na swoj czekam juz ponad miesiac a zapewne jeszcze troche poczekam... (oczywiscie niemam zalu do irka :P)
takero, a moze ten DLS ktorego miales??
no i jeszcze TIW moze...

50L to prawie idealnie dla POWER 12:) tez da sobie rade;] naprawde nie czesto mozna posluchac cos co gra lepiej... muzyka powala.

Pawel S. napisał:
takero, a moze ten DLS ktorego miales??
którego mam i który czeka na nowy panel właśnie :)
Jest naprawdę świetny, gra w dośc małej budzie - 40-45l , to zupełnie inna filozofia niż beyma z którą to bardzo chciałbym go kiedyś skonfrontować :)

Pawel S., pawel mi sie nie pali bo na chwile obecna mam suba tylko szukam czego slpeszego wiec stad pytanko zreszta to i tak za 2 mce bo teraz siedze na tymi monitorkami o ktore pytalem o pomysl na glosniki

[ Dodano: 2008-02-14, 17:06 ]
a mowiac o power 12 kontra dls mial ktorys z was oba glosniki w lapkacha no i przy jakiej muzie je katowaliscie

Powrót