• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub do Pioneer VSX420 + koda 5.1

Reakcji
0
Witam, przymierzam się do zakupu suba do w/w zestawienia gdyż przy oglądaniu filmów odczuwa się ten pewien niedosyt niskich tonów z tych maleńkich 12cm w kodach ;) Narazie zastanawiam się nad STX A-200, lecz jestem otwarty na inne propozycje

Teraz o wymaganiach i możliwościach

Budżet-400-700zł (o ile warto)
Pokój 30m^2
Możliwie aby nie przekraczał 120l ;]
Sub wyłącznie do filmów i programów TV (do muzyki jest inny sprzęt)
Auto ON/OFF

W sklepie próbowali mi wcisnąć jakaś Yamahe za 499zł (ale grało to przeciętnie...) oraz jakąś Kodę za 599 (gar 12", zejście miało to no ale kto pyta nie błądzi)

Tak, tak S-200, pomyliło mi się z panelem A-200, pisałem z pamięci już :)

Pokój jest...średni wielkościowo, poza tym przy oglądaniu filmu nie musi on grać za głośno, ważne aby właśnie grał czysto i dość potrafił zejść (co przy gdn 27 powinno się udać w miarę) a i cena kusząca :)

Wolałbym gotowca co nie oznacza że sam bym czegoś nie zbudował, przy czym wolałbym ominąć budowę panelu z wzmacniaczem bo ciężko z czasem u mnie na to :)

Ostatnia edycja:
jak ma byc gotowy i za 400zl to polecam S-200. jedyne co mi sie w nim nie podobalo to wlasnie to ze byl czasami za cichy
jak bys robil DIY za 700zl to juz moze byc duzo ciekawszy ;)

Uniamp zejdzie do 2R ?? Bo głośnik 2x4R a szkoda nie wykorzystać tego... Poza tym głośnik samochodowy? No i potrzebował bym nisko strojonej obudowy, coś w gronicy 32-35hz...ale to będziemy myśleć jak wybiorę ;) Irek zajmuje się jeszcze sprzedażą?

Tak na dobrą sprawę mam nawet uniampa w domu ale w amplitunerze którego nie używam, nawet trafo 650VA jest w nim ;) Muszę w wolnej chwili policzyć koszty i finanse oraz możliwości i odezwać się do Irka...

Jest pełno paneli do kupienia nawet kolega biocannabis sprzedawał panel diy na holtonie 300,nie wiem po co udawac sie do irka żeby zapisywać sie do kolejki bez konca?

Powrót