• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sub do samochodu

Umberto ja wiem ze on wie duzo wiecej odemnie ale mi nie chodzi o to zeby to byla fura na zawody car audio, ani zeby mi amory siadaly przy basie czy cos w tym stylu... ja chce poprostu dodac troszke basu... a podlaczalem ostatnio mojego suba (bo mam dwa 1 arn 226 w 34l i jeden na alphardzie CW1002 w 70l) i podlaczylem tego na ARNie i chodzi to naprawde jak na moje wymagania extra tylko ja potrzebuje czegos mniejszego... jakbym mial kase to bym sie nie bawil tylko kupil wzmaka porzadnego i porzadny system i bym mial wypas, albo choc jakies elipsy pioneera... ale mi nie chodzi o to zeby na tym pioneer pisalo!!!ja chce dodac do fury troszke basua a po podlaczeniu tego suba ten bas sie wkoncu pojawil i bym spoko... dlatego zaczolem sie pytac co z tym robic... Pewnie zrobie subika na tym STXie 22-120-4 SS w 25 litrach i bedzie good... to mi wystarczy bo i glosno muzy nie slucham wiec mi waty nie potrzebne, bo jakbym chcial duzo basu to bym zarzucil teog na alphardie i by byla bomba :) wiec niczyich slow nie podwarzam tylko szukam malej pomocy :)

a i powiedzcie jak ograniczyc to pasmo... :)))) hehe

Skoro dysponujesz tak skromnym budzetem to faktycznie pozostaje stx.Lub zakup gotowej pasywnej tuby.Zawsze coś tam bedzie pobukiwać.

niom domyslam sie tylko powiedzcie mi jeszcze tylko jaki filtr zastosowac... bo ta zwrotnica 80W do tego STXa 22-120 bedzie pewnie za slaba... pomozcie jeszcze z tym:)

Powrót