• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub i wzmacniacz ?

Reakcji
0
Witam... kurde nie pasuje ten post do żadnego działu...
Mam problem bo chce zamontować do suba (z B-R) na tylnią ścianke wzmacniacz (mostek na TDA) i pytanie mam takie czy nic złego mu sie nie stanie jeżeli nie będzie żadnej ścianki oddzielającej go od komory głośnika ?
Pozdro.

PS. sub gotowy już dawno stoji a zmacniacz mam w oddzielnej obudowie na biurku.

Dzięki za szybką odpowiedz ;]
Może jeszcze dodam że zmontować go moge jedynie tak że płytka będzie sterczała w boudowie z tylniej ścianki i moja obawa to to że może pod wpływem ciśnienia się ruszać co może spowodować sami wiecie co :)

Ja mam w 30l z hertzem es 250 wzmak Irka 300w i uwierz mi że nic się nie rusza :)
przy okazji chłodznie lepsze jest :D
jedynym problemem może być szczelnośc.

Co nie zmienia stanu rzeczy że to problem :)
pozatym to zależy od stopnia zaawansowania ukladu, bo jeśli ma się pare czinczów,
pare gniazd wysokopoziomowych, sporo potków , innych gniazd (np zasilania), a do
tego jeszcze radiator itd to się może okazać że to nie takie łatwe :)

Jezeli wzmacniacz jest porzadnie wykonany to nie powinno byc problemu, najlepiej wszystkie elementy, rowniez kable przykleic, pooblewac pistoletem co smarka takim cieplym glutem.

Ja nie radze, przy moim stx 22 sc troche płytka popękała, teraz trzymam panel w osobnej komorze.

eXe - co ?
jak to możliwe ?
i jak to możliwe że mam esa 250 i 300w wzmak i nic mi nie pęka ?:P

Pytaj sie mnie :) Trzeba było pare scierzek zrobic od nowa jak nagle sub przestał grać....

Powrót