• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub- jaki glosnik dobrać??

Reakcji
0
witam mam dylemat... niewiem czy mam wystarczajaco mocny wzmacniacz do jakiegos pozadniejszego glosnika i dlatego pytam sie was, bo znacie sie natym i licze ze mi doradzicie... Awiec tak... mam wzmacniacz Yamaha AVC-30 (z literami "RS" kolo nazwy) wiem ze poboru ma 380watt. No i chcialbym jakis glosnik do suba ktory by potrafil glosno zagrac , no i cena taka w miare realna zeby byla.... Oczywiscie muza bedzie nanim puszczana Techno House i te klimaty... pokuj ma 3mX3.80. to chyba wszystko. Co proponujecie??:)
z gory dzieki!
pozdro

Yy nie kapuje za bardzo.... to ma byc do jakiejs kolumny czy na subwoofer?
Jak na suba to ten wzmak od razu odpada....

sorry moze sie myle. ale subwoofer centralny ma osobny wzmacniacz ktory obsluguje samego suba

Mylisz sie, bo to subwoofer aktywny. Subwoofer aktywny ma wbudowany wzmacniacz. Pewnie pod tego wzmaka masz juz podlaczone kolumny. Jesli nie to podlacz pod jeden kanal suba i tyle. Jesli sa podlaczone kolumny to potrzebujesz wzmacniacz do suba.

chrischris, ze jak? Czy dobrze zrozumialem.?... Podbiac kolumny i pod jeden z kanalow dodatkowo sub?

michal, Napisz cos blizej o tym wzmaku... Czy ma wyjscie na suba? aktywnego czy pasywnego? Jaka ma moc? itp.

Podbiac kolumny i pod jeden z kanalow dodatkowo sub?
chrischris, mówi ze wystarczy podpiąc pod jeden z kanałów ze wzmaka suba i wykożystać go jako wzmak do suba a do kolumn mieć już inny.. hola hola.. ale niskie lecą dwoma kanałami! ot zagwozdka... :)
proponuje dwucewkowy głośniczek.. eh eh.. :)
a jeszcze filtr bo yamaha nie wiem czy ma.. albo sumator kanałów czy jak to sie tam nazywa.. albo leiej zrobić wzmak i mieć aktywnego..

[ Dodano: 2005-08-21, 14:28 ]
a jamahę wziąśc na kolumny..

łe.. ta jamaha co ma (?) bo nie moge zadnych danych znależć..

Powrót