Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
szpara napisał:Kolega chce aby było go słychać z daleka - pewnie do czasu jak mu całe to 'buczydło' pewnej nocy zginie z auta.
takero napisał:Liczyłem że przemyślisz swoje założenia i wyciągniesz odpowiednie wnioski.
Sorki, ale co można powiedzieć o kimś dla kogo priorytetem jest to żęby słyszano go ze 100 m?
Henry napisał:"Po za tym jeśli chcesz aby ludzie nie postrzegali twoich pytań w ten właśnie sposób to zacznij się zastanawiać przed ich umieszczeniem na forum czy aby są poprawnie sformułowane. Wiesz aby wszyscy cię dobrze zrozumieli. No to tyle. Na razie.
to nie jest sarkazm na temat co mi sprawia przyjemność??Henry napisał:Racja, sama przyjemność ze słuchania muzyki powyżej 90 db
idee suba słyszalnego ze 100 metrów porównałbym raczej do BMW 316 z emblematem M i naklejką "no bass no fun"MisioCG napisał:to że ktoś kupi sobie BMW m-power nie znaczy że będzie cały czas wykorzystywał 100% mocy bo długo by nie pojeździł
co nie znaczy że wszystkiemu każdy musi przyklaskiwać...MisioCG napisał:co nie znaczy że będę woził się po wiosce(Dublin) w której teraz mieszkam (od 2 lat) i lansował polskie dresiarstwo choć jest tu tego wiele ale ja nie krytykuje, każdy ma swój styl
czymś ogromnym, jakiś poważny monoblok z mocą conajmniej 600w i wysokim DF.MisioCG napisał:ale czym napędzić ten sonic 15?
z 1000zł, ostatnio gdzieś był test monobloków na forum, poszukaj.jaki jest koszt wzmacniacza żeby napędzić tego potwora??
a co złego jest w br ? Jeśli jakiś głośnik ma qts 0.1 i nadaje się tylko do br w związku z tym znaczy że gra tak jak mówisz ??perfectblossom napisał:kilku z nich w samochodach ma: tuby, skrzynie BR, ogolnie umpa umpa empe cempe
nie myl zejścia, bo to że głośnik ma zejście nie oznacza żę słuchamy tak że słychać nas 100m dalej. MDS 08 ma świetne zejście - czy to znaczy że jest dreso-głośnikiem ?a chodzi mi o to, ze nie ma co negowac tego, ze kolega chce miec duzo basu. zatem nie wyolbrzymiajmy, wielu z nas tez czasami lubi zagrzac wzmacniacz i wzbudzic troche kurzu w aucie niskim zejsciem, prawda?
czyt. z basem + 20dB względem reszty pasma, tak żeby było nas słychać z cholera wie jakiej odległości i żeby latały blachy bo kurcze fajnie jest pokazać kolegom jak butelka coli skacze nam na dachu...perfectblossom napisał:nikomu nie ujmujac, koncze wnioskiem - gdybym zakladal firme CA i przyszedlby klient do mnie zalozyc system, spytalbym najpierw czy ma byc mocno i glosno czy ma dobrze brzmiec? Bo sa rozni ludzie i rozne potrzeby. A wiekszoc chce glosno i mocno - czyt.: z basem.
Ja sie znajde a co mi tam!!! :razz: :razz:takero napisał:to nie wiem czy znajdzie się osoba która odpowie twierdząco,
Chyba pomyliłeś mnie z kimś innym, bo z tym tonem,z tymi tekstami i tym 'gościem' to nie do mnie kolego - to tak żeby była jasność, mam nadzieje że rozumiesz przekaz.perfectblossom napisał:nie potrafisz nawet zrozumiec pisanego tekstu?(...)
Po prostu gosciu nie rozumiesz co ludzie pisza.
111dB ? dla jakiej f ? jaki konkretnie głośnik ??perfectblossom napisał:u mnie hertz wyciagnal 137 dB na 380W rms![]()
nie zgodziłbym się, tak się składa że miałem pare hertzów, es200, es250 - tych miałem nawet dwa , es300 i żaden w closed nie spisywał się lepiej niż w br. Zdecydowanie brakowało wykopu, grały nudno i jednostajnie, jedynym ich plusem był mały rozmiar budy, ale nic pozatym , bo jak na tą cene to było kiepsko, w br było już zdecydowanie lepiej, aczkolwiek nie w tak niskich strojeniach jakie poleca producent. Hertze byłby fajne gdyby kosztowały z półtora raza mniej, bo tak naprawdę to nie wiadomo za co się płaci.Jeżeli ES do techno to tylko w closed i dobry wzmak.
tu nie chodzi o to czy będzie cicho czy nie , tylko o kontrole, moc w sam raz dla 8, ew 10 cali max.perfectblossom napisał:Bedzie cicho... 225W do glosnika 600W...
ale u-dimension Ty sam zaproponowales ale do tych Dls R6perfectblossom napisał:no do tego hertza u-dimension moze byc ciut za slaby. Bedzie cicho... 225W do glosnika 600W...
moze chociaz ten
http://allegro.pl/item270054556_bardzo_mocny_wzmacniacz_audison_srx_2s_hi_end_.html
przepraszam ale nie do koca rozumiemtakero napisał:MisioCG, ile kosztuje ten hx300 ? 800zł ? Zanim go kupisz przejedź się do jakiegoś okolicznego salonu ca i posłuchaj, a szybko zmienisz zdanie i sposób wydania tej kasy ;]
tu nie chodzi o to czy będzie cicho czy nie , tylko o kontrole, moc w sam raz dla 8, ew 10 cali max.perfectblossom napisał:Bedzie cicho... 225W do glosnika 600W...
takero napisał:[ Dodano: 2007-11-22, 01:07 ]
ja bym dołożył pare stówek i kupił http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_128
żaden hertz nie ma podskoku, wogóle porównywanie tych dwóch głośników to potwarz dla DLSa.