• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sub na tonsilu gdn 30/60/1

Reakcji
0
Witam.
Mam w planach zrobienie 2 subów na ww głośnikach. Czy to ma sens?? Co o tym sądziecie?? Chcę się dosięgnąć rady bardziej doświadczonych ludzi zanim je zakupie :wink: Będą napędzane Technicsem sa-ax710 i współgrać z altusami 140.

Raczej cienki ten głośnik jak na suba.
Dlaczego akurat 2 suby?? Chyba lepiej zrobić jeden porządny niż 2 badziewia. A poza tym musiałbyś mieć dwie końcówki, żeby te suby napędzić. Wg. mnie nieopłacalne.

dlaczego 2 suby?? nie mam pojecia tak mi sie jakos ubzdurało;) będe je napędzał właąnie tym technicsem..chyba je pociągnie co??

[ Dodano: 2008-07-22, 11:16 ]
gdy kupie lepszy głośnik musze dokupić do niego panel zeby zrobić aktywny a na to na pewno nie bedzie pieniedzy ;)

to się wstrzymaj i dozbieraj
Aktywny dobry subwoofer jest naprawdę dobry
I nie będziesz obciążał tego technicsa

Głupota to co chcesz zrobić, lepiej sprzedaj altusy i zrób od nowa kolumny. Bo to co chcesz zrobic kupy sie nie trzyma, a smierdzi jak ona.

Dokłądnie, sprzedaj altusy i zrób dobre kolummny, przynajmniej arn150 + SC10N. A jak chcesz bardzo suba to moze spróbuj z Beymą 12br70 chociaż GDN30/120, to wcale nie taki zły wybór ;)

Może zanim zabierzesz się za jakiekolwiek kolumny to napisz w jakim pomieszczeniu to ma grać.

sprzedarz altusow odpada..podobaja mi sie z wygladu i to jak brzmia :) mialo by to grac w pokoju ok18 m kwadratowych.

[ Dodano: 2008-07-22, 23:12 ]
ŁukaszN Beymna tez odpada tyle funduszy to nie mam ;))

Powrót