• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sub pasywny - pomoc

Reakcji
0
Witam wszystkich miło i serdecznie .
Będę wykonywać subwoofer pasywny z BR dla znajomego .
Nie pytajcie dlaczego akurat pasywny , po prostu taki ma być i tyle. I teraz najważniejsze - Głośnik. Mam wybrać głośnik do 140zł który mam wsadzić w obudowę BR . Litraż oczywiście dobrany pod głośnik .
Oto moje propozycje ( kolega się raczej nie zna i polega na mnie )

-TONSIL GDN 20/80/2

-GDN-22-140-8-SCX

Coś w tej klasie cenowej i tych rozmiarze byście polecili > Wiem że za dużego wyboru nie będzie ale liczę na pomoc.

Pozdrawiam

Tonsil, który podałeś to chyba najtrafniejszy wybór w tej cenie. Jeszcze dobre 30-40 zł zostanie. Pozdrawiam !

dokładnie nie wiem , ale osoba która chce go mieć twierdzi że taki własnie potrzebuje , nawet do 200zł na głośnik już teraz. I jeszcze jedno mam zrobić , środkowy tylni głośnik do zestawu , ale to zrobię na teslach więc raczej problemu nie będzie , jedynie co to do wysokiego i zwrotki sie podpytam. Więc jakieś inne może głośniczki do 25 cm i 200zł??

Kup te głośniki a za resztę kasy kup normalny filtr aktywny... Filtr pasywny jest do niczego i do tego drogi :) Do czego to ma być? Kino? muzyka?

DaVid napisał:
I jeszcze jedno mam zrobić , środkowy tylni głośnik do zestawu , ale to zrobię na teslach więc raczej problemu nie będzie
jaki to sygnał, 7,1 ?

[ Dodano: 2009-05-16, 01:57 ]
ma chociaż ampli ?

[ Dodano: 2009-05-16, 01:57 ]
bo jeśli tak to jest tam na 100% wbudowany aktywny filtr do suba.

Powrót