• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subbas na B&C 18TBX100

Przespałem się z tym i macie racje ;) Z OSB robi się trwalsze i wytrzymalsze konstrukcje niż np. z wiórówki. Jedynie co jest złe to że jest bardzo trudny w obróbce. Sam robilem z OSB horny na ARZ i muszę przyznać że zaczyna się to mieszać mi, gdy zajmuję się każdą dziedziną Audio. Jedynym minusem z tego co pamiętam jest gęstość OSB, która jest mniejsza niż w przypadku wiórówki i MDFu.

Pawel S. napisał:
Nie na temat...
XYS, a maja takie hexy jak w SS?:> bo u mnie w "zelaznym" niemaja pojecia skad takie zamowic :|

Znajomy kiedys zamowil taka siatke. Powierzchnia ok 0,5m2. Cena ok 50€. Chcial zrobic Maskownice do 16 samochodowych, zeby byly takie same jak w Scan-Speak D2904. Najpierw sam probowal, pozniej reszte oddal do jakiegos zaprzyjaznionego warsztatu i nic. Jest strasznie krucha i nic poza maskownica na tweetery nie wychodzi.

Powrót