• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

subik na 10'

Reakcji
0
Witam!
planuje zlozenie jakiegos subika na 10 calowym glosniku. ma to byc konstrukcja stosunkowo budzetowa. poszukuje glosnika ktory nadawalby sie do 45 litrowej budy bo posiadam taka a szkoda mi ja wyrzucic. poczatkowo planowalem wsadzic tam tonsila gdn25/40/3 (bo gdzies u mnie taki sie wala) ale on chyba srednio na suba sie nadaje. moj obecny typ to stx 27-150 lub stx 27-300. czy mozecie wypowoedziec sie na temat tych glosnikow lub zaproponowac cos innego w podobnej cenie?
slucham bardzo roznej muzyki. planuje napedzic to jakims "tadeuszem". moj pokoj ma jakies 15-20mkw. a bas jaki preferuje to szybki, dokładny, niezbyt twardy ale broń boże mulący.
pozdrawiam

27 150 - dość nisko i muląco
27 300 - nie aż tak nisko, ale zdecydowanie nie muląco :) No i wyższy spl.

TDA jako napęd suba odradzam, w najgorszym wypadku mostek...

Mając te ponad 100zł w kieszeni można już okazji na allegro szukać.

27 150 mialem i polecam, ale do drum n bass albo jakiegos rapu,w trance sie gubil troche.

na allegro można za grosze wyrwać mostek tda, wtedy tak naprawde żal dawać coś lepszego niż stxa ;]
na budżetowego suba do kina 27 150 nie jest zły, gra dołem i tworzy nieco ciśnienia.

imho w DNB tez lipa bo glosnik sie gubi i nie jest w stanie zagrac szybkich uderzen... niestety.

czyli ogolnie 27-150 odpada.
a ten 27-300 daje rade? bo tylko jedna osoba cos o nim napisala.
45 litrow to nie za duzo jak na te glosniki?
a moze macie jakies inne propozycje?
pozdr

ja 27-300 wsadzilem koledze do samochodu w skrzynce ok 30litrow i gra to calkiemprzyjemnie. jak testowalem w domu to nie schodzil super nisko ale w samochodzie wystarcza. niestety niemialem czym go wysterowac w domu wiec niewiem co tak naprawde potrafi ale ze wzgledu na duzy SPL przynajmniej bylo go slychac :wink:

Powrót