• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

subwofer

witam ponownie
rozmawiamem dzisiaj z gosciem na gg na temat wzmacniacza i zapropowowal mi 300w rms za 300zl gosciu jest z forum elektrody i sam domnie napisal na pw
to co mi o nim napisal

koncowka mocy oparta o tranzystory mosfet filtr dp na wysokiej jakosci rezystorach 1% i kondensatorach mkt regulowany w zakresie 50-150hz + przesuwnik fazy i automatyczne włączenie i wyłączenie suba za pomocą sygnału audio + clipping + zabezpieczenia termiczne i zwarciowe
8700f103744d8938.html

zapytaj o więcej szczegółów - jakie trany, jakie trafo itp.
no i czy to "goła" elektronika, czy może gotowy modul do wmontowania w suba.
fajnie byłoby jakby dał też foty takiego ;]

jak za 300pln gotowy panel w zasilaniem to moze byc calkiem ciekawa opicja, myslalem ze cena jest bez zasilacza

mi tez sie wydaje ze cena jest bardzo dobra ale czemu tak tanio gosciu niby sam robi te wzmaki i ten 300w ma byc z czarnym panelem i z bialymi napisami

[ Dodano: 2006-09-20, 02:08 ]
witam ponownie
mam do was pytanie znalazlem na allegro takiego suba http://www.allegro.pl/item128156155_jbl_northridge_subwoofer_e150.html
i zastanawiam sie teraz czy by go nie kupic moge go miec za 950zl bo caly czas mysle czy ten sub ktorego chce zbudowac na bsw 154II spelni moje oczekiwania bo tego JBL E-150 sluchalem i powiem ze gral calkiem przyjemnie a do tego robionego mam pewne obawy

Powrót