• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer 60-RMS

Kamil do takiego pokoju 22/120 nie da rady ja proponuje HW 1200 alphard to alphard glosniejszy od stx i mniejszy piecyk potrzebny a slyszalem tego hw i w 60 litrach robi rzeznie :P
tez jakos mam zdanie pokroju Lukasza alphard bardziej do mnie przemawia jezeli chodzi o konstrukcje budzetowe

ale wiesz slaby troszke ten głosniczek...... co myślicie

[ Dodano: 2005-07-29, 15:04 ]
a co sądzicie o głośniku LW 1000 ?????????????????? nada siem do tego wzmaka

PETERS, arn na suba???nie da rady, za malo basu :)slaba efektywnosc,nie zejdzie nisko itp.:)arn na kolumny TAK ale nie do suba

Człowieku miałem w BP tego ARNa i wiem co potrafi zdziałać wraz z TDA1562Q. A ty myślisz, że jea?? zasilisz tą 15stke 60W i będzie grała dobrze, a co zagra lepiej?? Większy głośnik?? Napewno nie, bo każdy układ magnetyczny ma własne straty a im głośnik wiekszy tym te straty są większe. Także przykładowo 20ka musi miec większą moc aby normalnie pracować i te 60W zbytnią ją nie ruszy. To chcesz mieć bass w takim pokoju?? z czym?? ze wzmakiem 60W, lepiej odrazu zainwestuj w większy wzmak.

aha rozumniem ale wiesz powiem ci że tej 15stki nie było by włogule słychać w takim pokoju, a co do większego głosnika to coś wykombinuje, może ten wzmak nie rozrusza go w pełni ale bedzie grał lepiej niż ta malutka 15stka:)

zguba napisał:
ale wiesz slaby troszke ten głosniczek...... co myślicie

[ Dodano: 2005-07-29, 15:04 ]
a co sądzicie o głośniku LW 1000 ?????????????????? nada siem do tego wzmaka
Kurde slaby przeciez chlopaku ty masz 60W obys mnial te 60W czy ty chcesz wykozystac ten kanal doi suba z tego ampli 5.1 Eltaxa czy jak to sie pisze to napewno nie ma 60W!!!

zguba napisał:
21:38:09 kamil (2341277)
bo drugie ten hw bardzo brzydko wygląa.....

No to ja juz sie nie wtracam do tego tematu!

dalex niebęde już nic mówił na twój temat..... ale to co piszesz to ........

co chcesz od dalexa ? koles dobrze ci pisze ... a kolumny robil jak ty na glosnik mowiles kupa :) wiec lepiej go posluchaj a jak nie to przynajmniej nie obrażaj.

zguba ty tu sie nie wydurniaj...
hw graja w miare glosno i na pewno by zagral glosniej od tego stxa ale nie tak nisko itp... Szaflik dobrze pisze...
Wyglad głosnika o niczym nie świadczy... jak jestes za wyglądem to powinienes nie pisac na forum tylko czytac a jak juz bys wuiedzial ze wyglad to nie wszystko, to wtedy mozes zpisac...
LW 1000 to je padaka...
I wszyscy Ci tu dobrze radza zebys do wzmaka dozbieral... bo 60 W na suba do pokoju 22 mk2 to stanowczo za malo...

Szaflik jeżeli chodzi o Dalexa to spoko, i wiesz ci powiem że za wyglądem nie jestem tylko wiesz troszke mi siem nie podoba tego alpharda hw , co do wzmaka to powiem wam ze musi już taki zostac jak na razie.... bardzo bym was prosił o pomoc w wybraniu jakiegoś konkretnego głośniczka do niego...:)

Ja podobnie jak imiennik proponuje tonsila 20/80/2 porzadny glosniczek 60W na nim wrazenia nie zrobi. Testowalem go na mostku tda i spokojnie dawał rade a anwet mial ochote na jeszcze. glosno wystarczajaco jak na 20cm w 18m2

zainwestuj w\ tego tonsila nie zawiedziesz sie najwyzej poczekaj dluzej dozbieraj bedziesz zadowolony. Przy tym glosniki alphardy nie grają.

coś tańszego na początek... taaaa do dużego pokoju? hehe sorki ale duży pokój = większy głośnik basowy + większe ceny + dobry wzmacniacz...

podobno ARN 312 gra fajnie, ale to już niestety nie koszt do 60zł... to 190! dlatego mówię większy pokój to i wszystko większe :D

moim zdaniem powinieneś poczekać trochę i dozbierać kasy... na głośnik STX'a GDN 27-150-x-x i dobry wzmak chodźby z allegro - to już coś...

zguba, jenczysz,nic nei pasuje,ja ostatnio złożyłem suba na 226-07 i będzie napędzany 100W w 11m^2 ale jak chcesz to może w tym tygodniu przytarkam go z warsztatu do domu i sparadze w pokoju 22m^2 na 60W i Ci sie wszystko wyjaśni...

Powrót