Witam.Mam dylemat z moim subwooferem na właśnie Stx W.27.500.8.FCX ponieważ w obudowie BR nie do końca mi pasuje , wiadomo schodzi bardzo nisko w kinie,ale na muzyce nie bardzo mi się podoba jego brzmienie.Trochę tak jakby jest za wolny i brakuje mu kicka. Tutaj własnie nadszedł mi pomysł aby go zapakować do obudowy zamkniętej,tylko chciałem zapytać własnie o radę czy ten głośnik do takiej się nadaje? Z tego co pamiętam chyba wartość Qts powinna być większa od 0,4 dla obudowy zamkniętej a on ma 0,35.Może ktoś próbował go w takiej obudowie? lub symulował,bo ja zawsze robiłem BR, a nie bardzo wiem jak odczytać symulacje w closed. Teraz mam do porównania subwoofer SVS sb-1000 i bardzo mi się podoba jego bas,ale cena wysoka.A licząc kasę żeby kupić głośnik nowy 12 cali np dayton audio to sam głosnik 1k obudowa wzmacniacz to jakieś 700zł i wychodzi 1,7K,wzmacniacz mam wiec 500zł bym zaoszczędził. svs gotowego mogę mieć za 1,9k wiec czy warto coś robic? jedynie z tym stx-em może da się coś wyczarować.Chciałbym też żeby był w miarę mały tak jak ten svs.Może coś z membraną bierną pokombinować?