• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer Audi A4

Reakcji
0
Po długiej przerwie wracam do zabawy z diy audio na dzis od rana zabrałem sie za dodanie niskich tonów do audi A4 jako ze fabrycznie zamontowany jest system bosse ktory po wymianie kopułek sprostał moim oczekiwanią, z tylnego wzmacanicza wyprowadziłem sygnał na suba, zasilanie z akuska wszytko gotowe.......

w garażu walało sie kilka głosników które zostały po starych czasach jakies STXy chyba 27/150/4 jeden czarny drugi zółty, dwa Lw 800, jakas 20 cm beyma ale 8 ohm niestety w róznych konfiguracjach graja poprostu kiepsko probowałem nawet 12 l obudowy z tandemem stad wczorajsze moje pytanie......
leżacy pare lat herz HS 250 stara seria, rusza sie z trudnościa albo coś wlazło w szczeline i tam umarło albo leżac w garażu stracił geometrie moze mi kiedyś nawet spadł ;)

Prosze kolegów o sugestie i wzięcie pod uwage nastepujących kryteriów

mała obudowa w bagżniku zawsze woże narzędzia wiec obudowa max z 25-30 l
wzmacniacz który posiadam nie należy do najmocniejszych ok 200W RMS
bas szybki niemusi być bardzo niski
Cena hmmm sadze ze sam przetwornik nie wiecej jak 200-250 plnów

ps
Czy audi naprawde sa aż tak dobrze wytlumione kiedyś woziłem w uniaku i omedze subwoofery male i grało to zuepełnie inaczej lepiej jakby szybciej chyba ze te glosniki przez 6 lat w garażu poprostu straciły swoje parametry!!!

Pozdrawiam Łukasz

cursor, jak mam być szczery herza ES wolał bym unikać mam pewne uprzedzenai do tej marki wyłacznie osobiste!!!

LUKASZ, pod te wymagania pasuje MDS08. ale nie wiem jak tam bedzie z przebiciem do srodka :???:
w lanci kappa sedan dawal sobie znakomicie rade ;)

Powrót