• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer DIY na głośniku STX.

potrzebuje 37v, poszukam tez ww. avt
Okej to kupię z AVT, nie chce mi się bawić z tym filtrem, zadzwonię też do nowego elektronika i spytam czy mają taki w odbiorze osobistym (na stronce jest tylko PCB)

Okej, w tym trafo mam 8 nóżek na wyjściu i trzy na wejściu, wlutowane były tylko dwie na wejściu, czy to stanowić będzie jakiś problem? A i jeszcze mam 8 pozostałych nóżek. Kiedy będę mierzył napięcia, to jak trafić np. na masę itp. ? Zauważyłem że do niektórych na wyjściu idą grubsze miedziane druty a do innych małe miedziane druciki, sugerować się tym?

Nie czytalem wszystkiego...
Czy ktos autorowi wyjasnil juz ze na trafie nie ma minusa bo jest sinus?

No chyba nie wiesz dalej nic. Jeśli wiesz które wyprowadzenia szły do sieci, to je tam podłącz i mierz wszystkie wyprowadzenia w różnych kombinacjach. Te grubsze będą o mniejszym napięciu a większym pradzie, z kolei cienkie na odwrót.

Okej czas na update: Rozwiązałem kwestię filtra. W mojej karcie jest opcja odcięcia niskich częstotliwości i mogę z jednego źródła podłączyć i głośnik i satelitę bo filtruje tylko jeden kanał. Przetestowałem ten patent na Brainwavz HM3 i jedna słuchawka gra basem a druga sopranem, więc filtr jest już zbędny.

P.S Bydzie na piwko ;p

Ostatnia edycja:
Heja, dobrym pomysłem byłoby zrobienie skrzyni z drewnianych płyt? Bo póki co nie mam kasy na płyty wiórowe, a mam starą, dość dużą szafę z drewna, która mi jest zbędna. Zdałoby egzamin?

lepiej dowiedz sie po jakiej to maszynie
moze sie okazac ze to zabytek lub poszukiwany okaz kolekcjonerski

Szukalem w google i nie bylo takiej, wygląda mi na samoróbkę.

---------- Post dodany o 17:32 ---------- Poprzedni post o 17:24 ----------

Nawet jeśli to byłaby oryginalna szafka to nie jest w takim stanie żeby ktoś ją kupił. Pozatym Singer nie produkował takiej szafki, bo patrzyłem. To jak, da się z drewna zrobić skrzynię?

Z wszystkiego się da, z paneli podłogowych też budowali. Pytanie czy to ma sens :)

Pytanie czy będzie to dobre. Bo nie mam kasy na płyty, a przecież teraz trza działać jak Bob Budowniczy (i nie spierniczyć) "nic się nie może zmarnować". A czemu to nie ma mieć sensu? Grubość 2cm no i starczy na całą budę (wyjątkiem może być BR który zrobię raczej z płyt które mi zostały, jest jednak ich za mało na budę) No a szafka ma iść do wyrzucenia i tak, więc...

Wygląda na politurowane lite drewno.

---------- Post dodany o 21:06 ---------- Poprzedni post o 19:39 ----------

to jak, nada sie?

Cala politure bedziesz musial zjechac, zeby skleic te dechy, chyba ze bedziesz cial dechy pod katem 45 stopni. Dla mnie to troche bez sensu, ze chcesz zaczynac budowe subwoofera, a nie masz kasy nawet na zwykla wiorowke. Gdzie hajs na wykonczenie i reszte podtrzebnych rzeczy?
Potniesz niepotrzebnie szafke ( ktora komus moze sie faktycznie przydac ), a sub i tak bedzie wygladac jak sracz za domem. Szkoda czasu i energii.

Powrót