że bass nie będzie miał jak się rozejść w takim małym pomieszczeniu
No nie da rady sie rozejsc, bo bass to ryba wiec jedynie moze popłynąć...
http://www.google.pl/search?q=bass+...A&biw=1449&bih=847&sei=RG09T_vYG8bTsgbigv3zBA
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
że bass nie będzie miał jak się rozejść w takim małym pomieszczeniu
Żeby do niej wrócic musiał bym z niej wyjscJa już ci chyba napisałem kiedyś, żebyś wrócił do szkoły
I co z tego?12.1 jest na popularnych tranach
Zaptytam ponownie i co z tego? producent tak oszukuje że aż sie gubi w tym co pisze i jest to wrecz nielogiczneZreszta 400 watowy model 15.1 też jest na bipolarnej końcówce
Nadal nie rozumiem pytania...Jesli chodzi ci o wszelkie dudnienie to normalne wiekszy głosnik mocniej wzbudzi mody twojego pomieszczenia i mocniej je pobudzi do pracy tym samym mod 30hz zagra np 10dB głosniej w przypadku głosnika 12calowego.Marios221, chodzi mi o to, że bass nie będzie miał jak się rozejść w takim małym pomieszczeniu
Rozwieje twoje watpilwosci nie rób na żadnym chyba że chcesz miec jakis koslawy subwoofer w obudowie wielkosci szafy 2D.Sam już nie wiem czy robić na głośniku 200xs czy na 250xs, bo różnica 370zł to jednak duża
I tak jest 8cali nie zrobi zamieszania nie bedzie miało takiego wykopu ani nie wytworzy takiego cisnienia.Przeglądając tematy niektórzy twierdzą, że subwoofery dopiero od 10cali zaczynają dobrze grać
Nie do końca.Tylko, że Peerless XLS-10 kosztuje 825zł, ale jeden.
Można domyślić się o co mi chodzi,
Ktos pisał ostatnio o wysyłke około 120zł chybaCiekawe ile wysyłka? Miałoby to grać w zamkniętej obudowie?
Mając już podłogówki na 18-kach skłaniałbym sie juz raczej ku subbowi w rozmiarze 10cali.
Mam pytanie jak podłączyć wzmacniacz z panelem?
XLSy to również znakomite głośniki a w tych cenach jakie są na ebay'u (Zapewne chwilowo) i na loudspeakershop można śmiało pomyśleć o zrobieniu na nich suba. Tyle, że 2x XLS10 to buda wielkości 100litrów więc sam pisałeś, że odpada tak klofta. Poczekaj jeszcze z tym subem. NIedługo będę testował XLSa 10 w linii transmisyjnej. Jak już masz robić na nim (i to w 100 litrowej budzie) to bardziej opłaci ci się zrobić linię na tym litrażu. I kit z tym, że będzie tylko jeden XLS. Linia da mu takiego decybelowego kopa w najniższym paśmie, że nie będzie trzeba nic więcej. Sd midwooferów to jedno, a drugie jak one są zestrojone obudową. Monitorki, które masz nie zagrają zbyt nisko i tylko to się powinno dla ciebie liczyć. Samo łączne Sd nie da ci zejścia jak nie ma aplikacji je wykorzystującej. Masz małe obudowy, które, według zapha, grają efektywne do 50Hz i tak je należy traktować. XLS10 mający niewiele większą powierzchnie w linii zagra o wiele głośniej i niżej niż twoje stereo. I tym się kieruj przy wyborze głośnika i jego aplikacji do suba.Tak więc będę musiał zastanowić się już sam nad wyborem pomiędzy 2 x Peerless XLS-10, a Visaton TIW 250XS. Czasu jeszcze trochę jest.
Mam pytanie jak podłączyć wzmacniacz z panelem?
![]()
Służy do tego wyjście PRE-OUT?
a jaka obudowa wyjdzie dla tego XLS'a w linii transmisyjnej?
| Pewnie 3x taka jak br, gooralesko Sam cytujesz słowa autora mówiac ze 100L obudowa bedzie za duża,A linia transmisyjna to może mniejsza wyjdzie? | |
Ustawienie zawsze ma wpływ bez względu na aplikację głośnika.W przypadku subwoofera na linii duży wpływ na jego dźwięk ma umiejscowienie w pokoju?
A co się działo, że uważasz iż Mivoc nie był wysterowany przez ten panel? A druga sprawa - jakie ma wady w wykonaniu?