• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer do pokoju 13metrów kwadratowch?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie możesz włożyć, bo nie masz pod to zwrotnicy i zabieg się uda na minus - będzie gorzej grało.

A chciał bym włożyć mocniejsze bo mam wrażenie że gdn i gdwt pierdzą mi przy głośniejszym graniu

---------- Post dodany o 21:10 ---------- Poprzedni post o 21:09 ----------

No to chyba trzeba pomyśleć nad innymi kolumnami bo w wysokich tonach to pierdzenie strasznie przeszkadza . I już zaczynają pierdzieć przy podaniu im ok 35 wat

a może dobra alternatywa dla kolegi okaże się Tonsilowski kameleon?? Gra mocniejszym basem lecz nie takim aż zejściem jak STXy i z budżetu starczy na przyzwoity panel

tylko po regenaracji górnych zawieszeń basy i średnie a gdwt po wymianie cewek lecz na oryginalne tez

mocy powinno starczyc. o ile wzmacniacz jest sprawny. mialem takie przypadki ze wzmacniacz gral niby normalnie a jednak szybko sie przesterowywal. drobna usterka ale problematyczna

przy GDWT jeszcze treble podbijasz? :/

to bo średnie słabo słychać i mam gdwt na minus na kolumnie a średnie na plus

---------- Post dodany o 21:47 ---------- Poprzedni post o 21:46 ----------

Gdwt ma jakieś wychylenie ? zadeje mi się że nie. ale nie cewka jest dobrze ustawiona

Ło matko, wymiana zawieszenia górnego skopana, wymiana cewki a więc membrany w GDWT też skopana, i samo zaaplikowanie też. Po co na kolumnie wysokie dajesz na - a na wzmacniaczu na +? nie mozesz na kolumnie dać 0 i na wzmacniaczu 0?

Czemu twierdzisz ze wymiana zawieszenia górnego skopana i w gdwt tez skopana?

Bo nie grają jak należy - pierdzą - sam tak napisałeś. Wzmacniacz wydaje się ok, dopasowany mocowo. A głośniki pierdzą bo są krzywo wklejone, albo złe elementy, albo cewka w wysokim źle wycentrowana a to takie proste nie jest i imo bez pomiaru się nie obejdzie przy wymianie cewki w tanim wysokotnowcu.

wymieniałem te czesci w jakimś sklepie gdzie naprawiaja to chyba dobrze mi skleili. a Jakieś inne kolumny do tego wzmacniacza może ktoś zaproponuje?

---------- Post dodany o 23:32 ---------- Poprzedni post o 22:44 ----------

Chodzi o to by dobrze radziły sobie przy muzyce klubowej by fajnie wyglądały wizualnie no i by wykorzystywały całkowicie moc tego wzmacniacza i by przy głośnym graniu dzwieki były dalej wyrazne a nie jakies szumy ze nie wiadomo które to bas które to sredni a które to wysoki ton:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót