• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer do pokoju 13metrów kwadratowch?

Status
Ten wątek został zamknięty.
hymm a mam w glowie taką konstrukcje kolumn mianowicie;
- kolumna by skladała sie z głośnika subwoofer,stx z seri WM i jakiś wysokotonowy, lecz tten glośnik subwoofer by mial w kolumnie osobną komore z basrefleks i panel do suba jakiś . takie dwie kolumny z wbudowanymi subwooferami aktywnymi. wyszlo by coś z tego ?

Ja tylko tak sobie pomyślałem może by spoko było

---------- Post dodany o 20:38 ---------- Poprzedni post o 20:28 ----------

A sygnał do paneli normalnie z wzmaka

I prawda o to chodzi by było ful basu aż goście mi z krzeseł będą spadać, ale również by to też nie był sam bas tylko by średnie i wysoki również były słyszalne. to już pisałem i tego chce

15 stron i nadal stoicie w miejscu .
Pierszy problem , kolega chce zejść jak najniżej ale nie rozumie co to znaczy i jakiego głosnika powinien użyć do tego celu. Poczytaj proszę o osiaganiu przez głosniki częstotliwości 20Hz . Musisz zrozumieć ze wymiary głośnika to nie wszystko. Nie ma sensu pisanie w koło , a moze to a moze tamto.

Ale doradzać doradzali ale zawsze każdy inaczej i nie wiem co wybrac

bo To forum jest po to by głownie podsuwać pomysły a jak go rozwiążesz Twój biznes. Daj znać konkretnie w czym pomóc bo przewineło sie tu juz wszystko ze zaraz wejdziemy na temat kabli.. albo ze kolega potrzebuje lodówke :D Decyzje co potrzebujesz

ale mi to obojetne moze i miec głośnik 10 cm tylko by grało bardzo glośno i był mocny bas

---------- Post dodany o 21:01 ---------- Poprzedni post o 20:58 ----------

zrobię chyba tak jak marian pisał. tyko teraz problem marian jakich zwrotnic użyć albo może masz jakiś schemat do zrobienia zwrotnicy pod te glośniki ?

no teraz to mam kogiel mogiel w głowie już

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:07 ----------

najpierw odradzają mi tonsile teraz piszą bierz tonsile no ja już nic nie wiiem

no teraz to mam kogiel mogiel w głowie już

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:07 ----------

najpierw odradzają mi tonsile teraz piszą bierz tonsile no ja już nic nie wiiem

bralem pod uwage to ze basu maja dosc na imrezy domowe takze sie nadaja a i wydasz mniej kasy i ewentualny serwis ich (kazdy wie jak jest na imprezach) nie jest problemem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót