rowniez nie polecam XLSa do muzyki wg mnie ten glosnik nadaje sie jedynie do uzupelnienia kina... pod warunkiem ze nasze kolumny graja basem ;]
zgadzam się całkowicie...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
rowniez nie polecam XLSa do muzyki wg mnie ten glosnik nadaje sie jedynie do uzupelnienia kina... pod warunkiem ze nasze kolumny graja basem ;]
Powiedzcie czy problem ustawienia suba można w jakimś stopniu zniwelować stosując panel wzmacniacza z regulacją przesunięcia fazy ?? np. panel SUB300 irka.
Powiedzcie czy problem ustawienia suba można w jakimś stopniu zniwelować stosując panel wzmacniacza z regulacją przesunięcia fazy ?? np. panel SUB300 irka.
Faktycznie bardziej mi zależy na dopaleniu basu z obecnych kolumn. Nie jestem fanem muzyki typu DnB i bas nie musi mi przesuwać szklanek po stole.
Może to, co teraz napisze będzie maksymalnie nieaudiofilskie, i pół forum będzie chciało mnie spalić na stosie, ale jeśli chcesz mocniej, a nie niżej, to nie próbowałeś pokręcić gałką wzmacniacza "Bass"? Jak go trochę podbijesz to nic się nie stanie, a może w końcu nie będzie go brakować.
Nie miałem na myśli korekcji. Ogólne podbicie basu z kolumn, jeśli jest go zbyt mało.To nie jest wcale glupie rozwiaznie pod warunkiem, ze uzyjemy do tego wielopasmowego korektora, a nie galki bass we wzmaku, bo taka galka moze wiecej popsuc niz dac. Nie masz kontroli nad poszczegolnymi pasmami, a to jest koniecznosc przy korekcji.
Może to, co teraz napisze będzie maksymalnie nieaudiofilskie, i pół forum będzie chciało mnie spalić na stosie, ale jeśli chcesz mocniej, a nie niżej, to nie próbowałeś pokręcić gałką wzmacniacza "Bass"? Jak go trochę podbijesz to nic się nie stanie, a może w końcu nie będzie go brakować.
Zastanawiam się nad głośnikiem STX GND 32-450-4-sc.
do momentu aż stwierdzisz że stereo podpierane subem to nie jest idealne rozwiązanie i zabawa z kolumnami zacznie się od początku
Absolutnie sie nie zgadzam. Nie ma dobrego stereo bez subwoofera, czy to osobnego czy wkomponowanego w kolumny wolnostojace. Chyba, ze ktos ma 3 lub 4 drozniaki z 30cm wooferem.
Rozwiązanie "3way" jeśli tylko podparte dobrą i wydajną sekcją niskotonową zamiata pod względem konfiguracyjnym i brzmieniowym odseparowany układ sub aktywny+kolumny. Sam tego doświadczyłem. Tyle że ja mogę tak pisać mając właśnie owe 4 TIW-y 200XS zasilane pierońsko mocnym wzmacniaczem, które to TIW-y są - co tu dużo gadać - kapitalne.
To co mozna dokleic jako sub do istniejacych glosnikow wynika z ograniczen wlasnie tych glosnikow satelitarnych. Druga sprawa to zaawansowane aktywne ciecie glosnikow. Jesli ktos mysli ze zgra jednego przecietnego suba z glosnikami przednimi tylko za pomoca typowego wzmaka w aktywnym subie to sie grubo myli. Bez latania z glosnikami po pokoju nic sie sensownego nie zdziala,
Tylko prosze nie piszcie znowu o jakis dwudziesto centymetrowych pompkach w basrefleksie...
A ja osobiście i tak bym rozważył u siebie konfigurację 4Xsub na tych TIW`ach gdzie umieścił bym je w prostokącie w pokoju (po rogach)