Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
maniek5511 napisał:czemu?? 80W - takim sygnałem sprawdzali poprawność , to raczej nie zmaczy że ma taką moc
takero napisał:PA15.1 - czy to nie jest ten haj end z tda 7294 z dodatkowymi tranami przypadkiem ?
n_omyzs napisał:Normalny producent by testował na pełnej mocy bo co to za problem? BTW lepiej chyba dołożyć 100zł na pewny panel irka..
ale nawet pewnie nie dotykałeś tego panelu, a o jego wnikliwej analizie nie wspominając. No ale przecież masz do tego prawo, przecież na takiej zasadzie działa forum z tego co widać. Po prostu podaj dalej+dodaj coś od siebie...
w takim razie takze nie miales w reku zadnego produktu irka a oczerniasz go i glupoty piszeszDla mnie taki produkt od irka, jest made in china i tyle, bo nie można o nim nic znaleźć w internecie, nie ma żadnych atestów ani instrukcji.
Pawel S. napisał:w takim razie takze nie miales w reku zadnego produktu irka a oczerniasz go i glupoty piszesz
wasik1989 napisał:Dziękuje bardzo za dokumentacje, szkoda że została udostępniona dopiero gdy zacząłem się o nią brzydko prosić.
byla caly czas dostepna odkad irek sprzedaje panele ;]wasik1989 napisał:szkoda że została udostępniona dopiero gdy zacząłem się o nią brzydko prosić
kup, zobacz jak jest wykonany, posluchaj a nastepnie porownaj z konkurencja.wasik1989 napisał:dodam jeszcze raz, ten produkt mnie nie przekonuje zwłaszcza za tą cenę, mówię o irkowym panelu.
nikt z zaufanych osob go nie testowal wiec nic nie mozemy dokladniej powiedziec. wczesniej tylko przedmowcy wypowiadali sie na temat jego budowy...maniek5511 napisał:ten z allegro też zły nie jest
:lol: nawet nie masz pojecia ile wzmacnaiczy juz irek sprzedal :lol:maniek5511 napisał:na jego korzyść może przemawiać większa ilość sprzedanych egzemplaży
SUB300 kupilem dla kolegi do napedzenia XXLS12. SUB150 ma michal k do napedzenia MDS08, i SUB300 do napedzenia BSWII 15"maniek5511 napisał:a ktoś ma ten panel irka?? jak sie sprawuje?? co napędza??
Primo - co to jest sposób "drybialny" ?wasik1989 napisał:takero, Ty także swoje bzdurne komentarze zachowaj dla siebie.takero napisał:PA15.1 - czy to nie jest ten haj end z tda 7294 z dodatkowymi tranami przypadkiem ?
Wkur... mnie takie wpisy jak nie wiem. Nikt tego na pewno nie nazywał high endem oprócz Ciebie, i to w sposób drybialny. Co niby widzisz za przeszkodę że zamiast mosfetów w końcówce TDA7294 użyto w zamian dwóch par najlepszych/najtańszych/najpopularniejszych Toshib które to pozwalają na stabilną prace wzmacniacza od 2 ohm? Powiedz mi dlaczego wielu z DIYowców nadal używa tych końcówek? Z prostoty wykonania, która tutaj przekłada się na niewielką cenę całego panelu oraz prostą ale nienaganną konstrukcje całego panelu. Oczywiście tworzysz mity, powielając tylko opinie zasłyszane gdzieś na innym forum, ale nawet pewnie nie dotykałeś tego panelu, a o jego wnikliwej analizie nie wspominając. No ale przecież masz do tego prawo, przecież na takiej zasadzie działa forum z tego co widać. Po prostu podaj dalej+dodaj coś od siebie...
n_omyzs napisał:Normalny producent by testował na pełnej mocy bo co to za problem? BTW lepiej chyba dołożyć 100zł na pewny panel irka..
Gdybym miał być uszczypliwy (a taki niestety jestem że czepiam się szczegółów) mógłbym powiedzieć, że to jest i tak to jest zaszczyt że producent podał tyle parametrów, czego niestety nie mogę powiedzieć o Irku, podał tylko moc 300W/4ohm, 180W/8Ohm. Dla mnie taki produkt od irka, jest made in china i tyle, bo nie można o nim nic znaleźć w internecie, nie ma żadnych atestów ani instrukcji.
takero napisał:Secundo - jeśli 400zł za takie coś to tanio to gratuluje.
takero napisał:Tertio - to że tam tda jest wiadomo nie od dziś, do niedawna w opisach aukcji to mieli, ale widać ludzi straszyło, więc usunęli. Jedynym atutem tda, no może jednym z dwóch jest łatwość konstrukcji i cena, tutaj to pierwsze nie ma znaczenia, a drugie zostawiam bez komentarza...
takero napisał:Tak na marginesie - Ciebie to wkur.... wszystkie posty nie zgadzające się z Twoim tokiem myślenia, sądząc po słownictwie to wyjątkowo kreatywnym (nowomowa techniczna i słowotwórstwo ;] ), jednak bardzo subiektywnym. Nie wspomnę już o tym że wydajesz się być mocno ograniczony jeśli chodzi o rozgraniczenie między sprawami osobistymi, a tymi mniej osobistymi. Piszesz że ten panel jest lepszy od panelu Irka nie mając żadnego w ręku, do czego się przyznajesz, a następnie piszesz że moja opinia jest powiedzmy niewiarygodna (daruje sobie Twoje słownictwo...). Gdzie tu logika ? Straszny z Ciebie egocentryk i mitoman (znaczenie tych słów sobie na wikipedii znajdź).
takero napisał:Różnica , jeśli chodzi o parametry, jest taka że tu masz podkoloryzowany opis szita z allegro z równie podkoloryzowanymi parametrami ( bo mam nadzieję że nie wierzysz już że z tadka 100w się wyciąga ? ), a w drugiej ręce masz panel Irka z rzeczywiście zmierzonymi parametrami, których jest więcej niż tylko sama moc, wystarczy poszukać.
Co więcej - Irek tą moc gwarantuje...
Jeśli zaś chodzi o Irkowy panel - miałem przez chyba 3 czy 4 lata ten 300w, w dodatku prototyp więc pewien punkt odniesienia mam, zdecydowanie bardziej obiektywny niż Ty, specjalisto i profesjonalisto (bo tak każesz się nazywać), który tylko spojrzy i już wie...
takero napisał:specjalisto i profesjonalisto (bo tak każesz się nazywać), który tylko spojrzy i już wie...
takero napisał:Nie wiem czy wiesz, czyt, czy do Ciebie to dociera , ale wielu, bardzo wielu osobom nie pasuje Twój styl wypowiedzi, łączący się z obrażaniem innych użytkowników , ubliżaniem im itd, zresztą sam wiesz najlepiej.
takero napisał:Toczy się dyskusja na Twój temat wśród moderatorów i administratora i takie posty tylko upewniają nas w tym do czego najprawdopodobniej dążysz...
wasik1989 napisał:Sposób drybialny, to z drwiną i kpiną w podtekście.

wasik1989 napisał:Owszem tanio, 1zł za 1W to dużo? U irka płacisz 1,65zł za 1W :wink:
Widać że trafo ma tam 2x24vac, skoro twierdzisz że wyciągniesz z takiego trafa 200w przy 2R to jest to zupełnie wystarczającym argumentem aby rozmowę z Tobą traktować nie zupełnie poważnie
mówiłem żebyś na googlach sprawdzić co to znaczy , bo widzę nie załapałeś :lol:wasik1989 napisał:Mitoman? :lol: ja właśnie obalam mity w przeciwieństwie do Ciebie.
:lol: :lol: :lol:wasik1989 napisał:wzmacniacz ma zadeklarowaną moc
wasik1989 napisał:Dziękuje za komplement![]()
w takim razie co tutaj jeszcze robisz? idz sie rozwijaj gdzie indziej i przestan ludzi denerwowacwasik1989 napisał:Tak jest, obojętne mi jest, czy jestem na tym forum czy nie. Inaczej by było, gdyby to forum miało jakieś wartości, dla których warto tutaj pozostać. A ostatnio upewniam się, że się cofa, uwstecznia, i pozostaje w swojej niewiedzy.
niekoniecznie. wasik1989, w wieeelu tematach wyladowuje swoja frustracje, agresje, niezadowolenie (niepotrzebne skreslic) w taki sposobmaniek5511 napisał:chyba małą wojnę wywołałem