• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer - głośnik do 400zł.

Reakcji
0
Witam, chcę zbudować konkretny sub grający na pow. ok.19-20mkw.
Cena do 400zł. Słucham praktycznie wszystkiego, (poza techno, disco-polo, HH i country)więc nie widzę sensu pisania tu moich preferencji. Dłuuugo już szukam i jakoś nie mogę się zdecydować. Ciągle BSW, BSW, BSW. A mnie on już nzudził, choć nie wątpię, że gra dobrze. W zamówieniu u zibiego zmieszczę się nawet w cenie. Ale może jest coś innego w tej cenie godnego polecenia? Podobno JL robi całkiem konkretne przetowrniki, niekoniecznie only for cars. Czekam na propozycję, z pewnością każdą rozważę.
Napęd na razie 160W, za jakiś czas ok.300.

no niestety musisz powiedziec czego oczekujesz... bo jednia miecho, bas zlany w jedna kupe, a inni konkret stopa, kopniak w klae, bez opoznien, w szybkim tepie.

Ja raczej lubię żeby grał miękko, nisko, przyjemnie. Tylko żeby nie było to okupione strasznym muleniem - lubię też porządne kickbassy.

Może SLS, są teraz tanie...Ale kickbass z niego to nie wiem czy będzie na dobrym poziomie. Muzyka, która słuchasz nie wymaga wielkich zejść...Może pogadaj z takero miał coś na sprzedasz:)

No sam już nie wiem, też brałem pod uwagę, ale podobno on strasznie mulą. A to jst dla mnie efekt zdecydowanie niepożądany :)

BSW ciągle rozważam, nie mówię, że odrzuciłem!
Po prostu lubię jak coś gra tak mięciutko, głęboko, usypiająco...
No i tu wydaje mi się, że JL byłby najlepszy. Podobno robią b.dobre głosniki, a ich cechy mi odpowiadają. Tylko nie za bardzo wiem co wybrać w tej same cenie:
BSW 154-II czy JL 12"?

[ Dodano: 2006-05-23, 21:27 ]
A jakie macie zdanie o subach o Phonocar? Bardzo słabe?

moze byc JL (wiem mialem 10w0) moze byc tez Hertz ES300 jak nie musi byc szybko, moze byc JBL GT4 i tez bedzie wypas

mozna wybierac i wybierac

A najlepiej posłuchać,bo tego żadne paramole czy opisy nie oddadzą.
154 mozna zestroić na miękko,ale wtedy będzie miał piekielne zejście i w pewnym stopniu zgubi charakter na kopie.Choć nie do końca.Ja jednak jestem zwolennikiem wyższego zejścia,piekieł nie potrzebuje a muzyka ma grać żywo i pokazywać wszelkie dostępne niuanse.Bez zbędnego maskowania.

Powrót