głośnik nie ma mocy :lol:Karol1991 napisał:Głośnik:
GDN 22-300-8SW-Nie za drogi,nie za duży i mocy w miare jest.
naprawdę nie wiem jak to skomentować :razz:Karol1991 napisał:Wolę mocniejszy ponieważ bass wtedy jest mocniejszy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
głośnik nie ma mocy :lol:Karol1991 napisał:Głośnik:
GDN 22-300-8SW-Nie za drogi,nie za duży i mocy w miare jest.
naprawdę nie wiem jak to skomentować :razz:Karol1991 napisał:Wolę mocniejszy ponieważ bass wtedy jest mocniejszy
Nie chce,oklepane i słabe zamówiłem AVT2762 wymienie tranzystory i moze pociągnie coś koło 180 watt może wiecej.Pawel S. napisał:a dlaczego nie chcesz TDA? tobie mostek TDA w zupelnosci wystarczy
Kolumny to Pioneery 100 watt.Pawel S. napisał:a tak przy okazji - jakie masz kolumny do tego?
Nikt mi nie doradzał sam przejrzałem forum zobaczyłem 2 konstrukcje na tym głośniku posiadacze chwalili postanowiłem zrobic.Pawel S. napisał:a wy odrazu wybieraliscie to co inni doradzali? zapewne nie
Wydaje mi się,że skoro ma mniej watt będzie słabszy lecz zależy tez od wielkości membrany.bart210 napisał:Karol1991, czyli twierdzisz, że np. ten głośnik:...
I tu jesteś w ogromnym błędzie. Wielkość membrany Twojego głośnika i głośnika, którego link podałem wyżej jest prawie identyczna. Mimo to STX nie ma kompletnych szans z TIW'em. Niemiecki głośnik zjada na śniadanie polskiego STX'a. Istnieje też taki parametr SPL, który mówi mniej więcej jak głośno zagra głośnik, jeśli zostanie mu podany sygnał o mocy 1W.Karol1991 napisał:Wydaje mi się,że skoro ma mniej watt będzie słabszy lecz zależy tez od wielkości membrany.
Tez tak właśnie myślę....Mi się podoba mogą se mówić,że do nagłośnienia śmietnika sie nie nada lecz włożyłem w te diy dużo serca i sie w nim zakochałemWallker napisał:W przyklejonym temacie o zasadach umieszczania konstrukcji w tym dziale powinna być wzmianka o tym, że jeśli jest to twoje pierwsze DIY, zrobiłeś je według własnego uznania i podoba się tylko tobie to lepiej tego nie pokazuj bo zaraz wszyscy udowodnią ci, że są od ciebie mądrzejsi...![]()
Karol1991 napisał:Nikt mi nie doradzał sam przejrzałem forum zobaczyłem 2 konstrukcje na tym głośniku posiadacze chwalili postanowiłem zrobic.
Niemiecki głośnik zjada na śniadanie polskiego STX'a. Istnieje też taki parametr SPL, który mówi mniej więcej jak głośno zagra głośnik, jeśli zostanie mu podany sygnał o mocy 1W.