• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer GDN 30-500-2x4 AA 30l Closed

Reakcji
0
Jako ze miałem ferie to żeby nie nudzić eis zacząłem budować suba.
Buda z płyt 18mm. Skręcana wkrętami potem zostały usunięte a dziury zaszpachlowane. Klej:wikol.
Moje pierwsze fornirowanie. Klej:Butapren. Fornir Padouk. Na 5 ściankach łączony "na taśmę" a na jednej ściance łączony "na zakładkę". Chciałem spróbować obu metod i na taśmę wydawało mi się lepsza. Lakier nitro do parkietów(właśnie schnie pierwsza warstwa).
Zdjęcia robione przed lakierowaniem. Pokazane także sprzęty którymi dysponowałem przy budowie :mrgreen: Frezy pod głośnik wykonam jak zakupie głośnik.

Obudowa ma pojemność ok 32l.

Rozumiem :) jak będziesz dawał głośnik ?? w podłogę czy w słuchacza i maskownica ??

I co to za białe plamki na kantach po lakierowaniu ??

Głośnikiem w słuchacza. Jak skieruje go w podłogę to bym musiał na wysokich kolcach go stawiać. Będzie bez maskownicy. Planuje dać takie dwa pręty chromowane które będą służyły jako ozdoba/zabezpieczenie/ewentualnie rączki przy przenoszeniu.

Witam!

No buda ładna, fornir mi się podoba ;-) Także trafiłeś w mój gust. Powiedz mi jakim lakierem lakierujesz? No i lakierujesz natryskowo, czy może pędzlem?

Pozdrawiam,
Krzysiek191022.

Ciekawy jestem jak po lakierowaniu wytniesz otwory żeby lakieru nie porysować. Zakleisz taśmą malarską ?? Oraz ciekawy jetsem efektu koloru suba do koloro głośnika ;)

Witam!

ploter napisał:
Ciekawy jestem jak po lakierowaniu wytniesz otwory żeby lakieru nie porysować.
Może to zrobić tak jak Paweł S :

ploter napisał:
Zakleisz taśmą malarską ??
Dokładnie tak :-P

maxxx222 napisał:
Lakier Śnieżka widoczny na zdjęciu :P
A tak, rzeczywiście, nie zauważyłem ;-) Dzięki.

Pozdrawiam,
Krzysiek191022.

Czwarta warstwa lakieru już schnie :)
I prawdopodobnie na tym zakończymy :)
Wie ktoś może kiedy STX odda do sprzedaży GDN AA ??

maxxx222 napisał:
:shock: :shock: :shock: co tak długo :shock: :shock: :shock:
powiedzieli, że mają trochę innej roboty a głośniki, których się sprzeda 30szt w ciągu roku nie są dla nich priorytetem
też jestem :cry:
jak będą to kupię z 5szt

Powrót