• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer na 12" lub 15"

a zrobię chyba dwa subwoofery na usher 8955:P:) Trochę koncepcja się odmieniła, teraz zbieram na głośniki.

a to super, idę rejestrować:D No dobra, zarejestrowałem się i co dalej żeby mieć tą zniżkę na koncie w loudspeakershop?

łatwiej będzie zrobić suby. Nim skompletuję system pomiarowy i nauczę się efektywnie go wykorzystywać trochę minie, wolałbym eksperymentować na tańszych podzespołach. Akkus ma chyba gotowy zestaw 9950 + 8945 + 8955, może go sobie skopiuję, ale to jakbym tego się pozbył co teraz w domu stoi. Właśnie zastanawiam się jaki wzmak dać bo te co mam w domu oddają około 150W@8r i 300W@4R i wydaję mi się, że to przerost formy nad treścią. Wystarczy coś około 100-120Watt, przynajmniej tak mi się wydaję, co o tym myślisz??

uważam, ze do tych 3 dróg potrzeba mocnego pieca
min 120W
a zamiast pchać kase w dwa panele lepiej kup zestaw pomiarowy i się bawic...

lklukasz a może masz porównanie Tiw'a 200XS do 8955 i ewentualnie Tiw'a 200XS do 250XS??

Powrót