• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SUBWOOFER na ALPHARDZIE SW803 Z

Reakcji
0
Pomóżcie !!! Kupiłem głośnik ale co z tego skoro niewiem jak obliczyc do niego obudowe
ile litrów wiem jedynie że
Fs= 50
Qts= 1,09
Qms= 6,01
Qes= 1,34
Vas= 9
No i wiem jedno że subwoofer musi byc pasywny
Za pomoc z góry dziekuje

odnies ten glosnik tam skad go wziales. jak mogles kupic glosnik niewiedzac jak go wykorzystasz...pozdro lol

A jaka obudowa do tego cuda bo wkońcu niebede kupowal jeśli niebede mial go gdzie wykorzystac

kolego nie denerwuj innych takimi pytaniami. poszperaj na forum i znajdziesz czego szukasz. ten głośnik jest tak popularny na tym forum ze aż nudny...

38L

ten glosik to gowno jakich mało tragiczne spl ponizej 80 dB!!!!!!
parametry z kosmosu

pozwole sobie dolaczyc fotke taty turbo bo ten glosnik sie do tego nadaje
jak mozesz oddaj go i wez cw 1002

Załączniki

• popiel_146.jpg
    popiel_146.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 0
Głośnik oddałem dzięki uprzejmości sprzedajacego policzył tylko drobną prowizje ale...
Teraz mam pustke w głowie i naprawde neiwiem co mam kupic czy tak jak radzi kudłaty Tonsila czy cw1002

[ Dodano: 2004-10-08, 15:17 ]
Alpharda oddałem ( dzieki uprzejmosci sprzedawcy ) To na jakim głosniku byłby najlepszy sub?? Czy tak jak radzi kudłaty na 20/80/2 ??

GDN i wogole nie mysl o zadnych ALPHARDACH to syff a wogole gdn- wiekszy spl i latwiej zasilic- styknie mu tda z dobrym zasilaczem a juz wogole to zastanow sie nad Beyma z serii BR tylko kaski troche dozbieraj. Mowie ci lepiej poczekac i kupic cos lepszego niz pozniej zalowac.

Alphard to nie jest syf.Owszem wysokotonówy i średnio tak ale nie basówki.Wystarczy je odpowiednio zaaplikować i beda grały że szczena opadnie. Powracając do tematu to jednak dobrze że oddałeś tego SW803 bo to jednak nie nadaje sie do słuchania muzyki.Dobre serie to CW,LW,EW i DW

Sorry ale moze tobie szczena przy alphardzie opada ale mi nie ;] Ale o gutach sie nie dyskutuje.

Alton ja w kolumnach mam sw607 8R i bas maja rewelacyjny wykonane sa znakomicie na koszu nie ma tej obrzydlkiwej gabki i duzy rant jest tylko ze ten głosnik nie ma nic wspólnego z seria SW***Z polecam bardzo ja moje mam w podłogówkach 25L

Sorry ale moze tobie szczena przy alphardzie opada ale mi nie ;] Ale o gutach sie nie dyskutuje.
.

Gdzieś sie już na ten temat wypowiadałem !!.

WY SAMI MÓWILIŚCIE ŻE WYSTARCZY GO ODPOWIEDNIO ZAAPLIKOWAĆ I GRA DOBRZE!!.Czytałem to tutaj,na tym forum jakiś czas temu.

ZDECYDUJCIE SIE WKOŃCU!!

Kolego szczena mi nie opada z prostego względu.NIE MAM KASY NA NIC INENEGO.Widze że ty masz to bardzo dobrze.Ciesze sie że TY masz możliwość słuchania na lepszym sprzęcie od alpharda!.

No to zbieram kase na GDN'a bo chyba będzie to najlepszy wybór ale jak wielka obudowa do tego cuda ?? Żeby gralo jak najlepiej i bynajmniej niechodzi mi o objętośc tylko o wymiary bo objetośc to coś koło 35l

Sorry ale poczytaj forum, w 99% nie liczy sie ksztalt tylko litraz a z reszta w dziale konstrukcje sa juz subwoofery na GDNie gotowe wiec po co pytac

Odnoszę wrażenie że pawjan nie ma pojęcia o rzadnym z parametrów głośników; pewnie nawet nie przeczytał stronki diyaudio.pl ...

ALTON: to bylo dawno... kiedy hi-endem byl gdn ;], czas ukazuje to ze konstrukcje robione sa juz na lepszych przetwornikach dlatego jak ktos slysszy alpharda to ma dosc

Powrót