• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer na BSW104II made by wontrupka.

Kosztorys:

-przetwornik - 240zł
-plyta wiorowa 22mm - 25zł
-fornir - 25zł
-kleje - 15zł
-szpachla - 8zł
-wkrety - 3zł
-terminal - 7zł
-kolce - 7 zł
-silikon,lakier,wosk - zasób własny

RAZEM - 330zł

ŁukaszN napisał:
Mam pytanko jak obrabiałes fornir na krancach tego niby frezu że niema (chyba) żadnych zadzior i jest tak równiutko??

Na początku okleiłem dookoła otwór wewnątrz. Po wyschnięciu kleju wyszlifowałem papierem sciernym wystający naddatek na równo z płaszczyzną obudowy.Pozniej przykleilem na plaszczyznę obudowy fornir z wycietym juz otworem na glosnik z tym ze otwór byl mniejszy o 1-2mm.Po wyschnieciu wszystko dokładnie zostało wyszlifowane do równa papierem sciernym.

coolombo napisał:
Ja swojego bsw nie bede ruszał :D podoba mi sie ten dresiarski wyglad :P

Na pewno Ci się nie podoba i ściemniasz;) Twój fornir płacze jak widzi tą dresiarską pianke na głosniku:P bierz za spray i do dzieła

Ludzik jest zaje... ale ta pianke to na miejscu producenta bym chociaż na czarną zmienił bo ta wyglada jak niepowiem co ale ladne to co sie komu podoba niem???
Pozdro

Vincent

jest lepszy sposób - dać maskownicę ;]
ew zawsze można zamalować piankę i dać normalną kopułkę ... :P
ale głośnik stroną magnesu na zewnątrz to lipa w domu :P

Jak ja lubie oceny na wygląd...ten dibeisi tak zajefajnie sie prezentuje...pełny profesjonalizm z widoku.
A co wam ludek przeszkadza?Pianka?To ma grać.I gra porządnie.Subwoofer to nie telewizor LCD,nie trzeba sie w niego wpatrywać.I kropka.

Gratuluje wyboru,tylko szkoda że to nie 15 cali,albo 18....żartowałem ;]

Powrót