• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer na BSW154II

hmmm.. teraz wyglada jak prosty zwykły niewyrożnaijacy sie głośnik ;) a przed modingiem zarowno przyciagal wzrok jak i słuch :D.

Jak dls mnie pianka pomalowana no i git, ale ludzik mógł by zostać, a tak wygląda troche jak no name ;) ale najważnijsze ze Ci sie podoba.

Ludzie! Wszystkie profesjonalne glowniki wygladaja na pierwszy rzut oka jak noname :P Teraz wyglada tak jak gra - zajebiscie.

Colombo
wzmak 300W juz jest w trakcie "produkcji" dla mnie wiec teraz to tylko kwestia kilku tygodni i bedzie jak trzeba :)
czy Ty wycinales stara kopulke czy poprostu nakleiles nowa na stara ??
czym lakierowales gabke ?? ile warstw trzeba dac zeby pokrylo ??
pzdr

Nic nie ciełem ;) po prostu nakleiłem nową stara została. Ile ona może ważyć 2g? to naprawde nie robi żadnej różnicy. Plus tego jeszcze jest taki jak tomaszo wczesniej wspomniał, sztywność się poprawia ;)

to jak Tomaszo wycinal to widzialem , wogole wszystko co Tomaszo robil to znam na pamiec :)
wlasnie przez niego napalilem sie na ten glosnik i chwala mu za to :)
a jak tam ta pianka ?? bardzo chlonie lakier ??
ja chyba jedak ludzika zostawie ale pianke trzeba przemalowac:P

takero napisał:
Ani tej masy, ani poprawy sztywności i tak nie usłyszysz ;]

No jasne że tego nie usłysze, cyborgiem nie jestem :), głośnik gra bez zmian ;)

Co do pianki to juz pisalem gdzies że spray matowy, malowac kilka razy, w kilkuminutowych odstępach czasowych.

Pisze caly czas o tej poprawie sztywnosci, bo Cooli przezywal, ze moze gorzej grac po zwiekszeniu Mmd o te pare gramow :) Naturalnie nie ma to zadnego znaczenia - do 10 dkg nie ma :)

Macias - no ciesze sie, ze w koncu bedziesz zadowolony z budowy, nie jak wczesniej z tym ARN312... Walniesz mu pokarmu to zagra jak trzeba, teraz to ledwo przedsmak tego co potrafi...

hehe arn312 to bylo nieporozumienie :D
moje oczekiwania od samego poczatku byly za wysokie i dopiero ravemaster jest wstanie je spelnic :)

ale nic co piekne nie trwa wiecznie i stalo sie :(
przekrecilem jednego wkreta od mocowania glosnika i troche mi furczy ....
pytanie za 100 pkt gdzie mozna kupic nakretki kotwiczace (nie wiem jak to sie nazywa ale takie nakretki z kolcami ) zeby przykrecic glosnik na sruby ??

Maxi .... dziekowac o to wlasnie chodzilo :D
mIkI ... niestety w moim cudownym miescie nie bylem wstanie tego nigdzie znalesc :( juz mam dosyc szukania i wole przeplacic w necie :D
pozdrawim

Kurde w Gdyni tego znalezdz nie mogles? Ze u mnei w zadnym sklepie tego nei ma to ja rozumiem... ale u Ciebie?

Powrót