• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

subwoofer na GDN 30/80

Reakcji
0
Witam. Jest to mój pierwszy post na forum oraz pierwsza konstrukcja b-r wiec proszę o wyrozumiałość oraz nie wiem czy w dobrym dziale zamieściłem temat.

Zrobiłem subwoofer na głośniku tonsil GDN 30/80 obudowa 62L b-r o średnicy 2x 75mm i długości 250mm obudowa wygłuszona pianka o grubości około 2-3 cm . Wrażenia odsłuchowe są bardzo słabe org. sub Tonsil passiv na głośniku 20 cm gra o wiele lepiej niż moja konstrukcja na wooferze 30cm. Proszę o pomoc w dostrojeniu b-r lub zmian w konstrukcji które poprawia dźwięk subwoofera :)

pokazałem Ci link w którym taki taki głośnik nie istniał. Był na przykład GDN 30/80/2 z kapslem papierowym lub błyszczącym plastikowym. Był GDN 30/80/4 o bardzo podobnych parametrach ale innej - prążkowanej membranie.

I właśnie takie głośniki były w Altonach.
na subwoofer się nie nadają.

Powrót