• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer na MDS08 do bmw 540iT / freex

Nie na temat...
takero: kazdy ma swoj gust...ja tez wole rzedowe szostki...szczgolnie od m50 wzwyz...a najbardziej m-power...krecace sie do 7,5k rpm :)...po prostu poezja dla uszu :)

Nie na temat...
bulgotanie to jak dla mnie V8...a szostka ma sie krecic jak sportowy motocykl :)

Nie na temat...
V8 to ma co drugi kanapowóz z ameryki, a tego jak brzmi R6 BMW nie da się pomylić z niczym innym i jeśli o mnie chodzi to mało który dźwięk v8 wywołuje taki dreszcz na plecach jak chociażby m3 e36 ;)
freex - piekna jest - z wyglądu prawie seria, a takie lubię najbardziej, tylko ta wycieraczka na tylnej szybie (a w zasadzie jej brak)!!

Nie na temat...
Carcrusher, to tak jakby mówiąc o tajp erze powiedzieć że R4 to w aveo są :P
V8 z jameryki, to nie to samo co europejskie współczesne v8 które mimo wszystko są produkowane dla "nieco" innego klienta niż te zza oceanu.
Ostatnio polubiłem jeszcze więcej garów w vałce , a konkretnie 10, niestety ;) niezbyt je słychać :P

subek bardzo fajny i pieknie dopasowany do auta:)
Nie na temat...
co do silnikow, oczywiscie mowa o benzynowkach to stare v-ki maja niepowtarzalny urok i klang szczegolnie 6 i 8 cilindorow - dalej to juz tylko slychac szum;) sam jednak oststnio kupilem auto z R6 i naprawde to jest nie do opisania - do tej pory nie wlozylem radia - tak pieknie gada:) (E320C)

Nie na temat...
carcrusher: dlaczego piszesz ze nie ma wycieraczki tylnej szyby??

Spasowana idealnie to wielki plus.

UWAGI MODERATORA
Edytowano. Oceniamy konstrukcję, a nie ład (czy nieład) w pokoju i tego proszę się trzymać. W innym przypadku - warn.

Subik jest naprawdę spoko, fjnie wpasowany i nie zajmuje dużo miejsca a to najważniejsze :wink:

UWAGI MODERATORA
Edytowano. Jeszcze raz kogoś będziesz obrażał, dostaniesz warna.

konstrukcja ladnie wpasowana w autko! gratulacje!

kolego, a tak swoja droga, mozna wiedziec gdzie kupiles taka rure br ? (70x300).

seegi: sa to 2 rury uciete na 15cm i sklejone koncami...w ten sposob mamy BR 30cm rozszerzany w 2 strony co zapobiega jakimkolwiek swistom :)

pozdr.

freex napisał:
w ten sposob mamy BR 30cm rozszerzany w 2 strony co zapobiega jakimkolwiek swistom
swistom zapobiega profil na obu koncach tunelu. zmienna srednica zapobiega powstawaniu fal stojacych, rezonansow itp

Witam. Nie tworze nowego tematu poniewarz moj sub wyglada dokladnie tak samo;) Jest pod kątem 75 stopni poniewarz tak mam pochylone tylnie siedzenie w moim cupe (nissan 100nx). Dodaje moje obliczenia

(jest to ryseunek poglądowy z kątem rysowanym na oko).
Wrażenia: Wczesniej jezdzilem z subem z kina domowego Kody na głośniku 16". Po przesiadce bas jest bardziej wyrazisty (napedzam to zmostkowanym axtonem 500x4). Obódowa 21l, br 7cm x 30. Głośnik kupowany z ac (pozdrawiam xyz). Obecnie wygrzewam głośnik i coraz bardziej mnie zaskakuje. Zastanawiam sie nad wygłuszeniem scianki na przeciw br (jest to scianka boczna tak jak u kolegi na zdjeciach).

Czy zastosować watoline która mam po starych głosnikach tonsila czy może zostawić bez wygłuszania ? Pozdrawiam

gomes, musisz poeksperymentować i wybrać taką opcję, która wg. Ciebie będzie najlepsza.

A czy dobrze gdzies wyczytalem iz powinno sie slabo wygluszyc scianke na przeciw br w obudowach typu Br ? (zrobilem tak w subie do domu na 30/120 i w sumie ladnie to gra.

hehhe pawel masz racje ;) 16 cm i XYS :) pozdrawiam i przepraszam za pomylke ale wczoraj pisalem posta po 8mym piwku i jakos tak wyszlo.

Powrót