Miałem go w 3 skrzyniach w tym jednym clozecie ale okejNie, nie mowi dobrze. Poza tym zadaj sobie trud i zaaplikuj 104 w odpowiednia obudowe to moze zmienisz zdanie i przestaniesz pisac glupoty o szybkosci i masie niskich tonow.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Miałem go w 3 skrzyniach w tym jednym clozecie ale okejNie, nie mowi dobrze. Poza tym zadaj sobie trud i zaaplikuj 104 w odpowiednia obudowe to moze zmienisz zdanie i przestaniesz pisac glupoty o szybkosci i masie niskich tonow.
To ja proponuje w koncu posluchac dobrego subwoofera. Poza tym KAZDY dzwiek niskotonowy, czy to kinowy czy wygenerowany przez instrument bedzie mial powolne rozbrzmiewanie.
Szybki niski bas to oksymoron, cos co nie istnieje i istniec nie bedzie.
zamiast sluchac dobrego suba posluchaj obecnego standardu kina domowego - to ma buczec i wkurzac sasiadow a nie poprawnie odtwarzac organy
Przyzwyczail sie do takiego dzwieku i uznal go za referencjea nawet wracajac do szybkosci suba
pare dni temu brat spalil alpharda sw 8" w samochodzie
wsadzilem mu 8" STXa - obie skrzynie zamkniete
po odsluchu stwierdzilem ze STX zdecydowanie lepszy, schodzi nizej i brzmi przyjemniej
ale wg brata lepszy byl alphard - dlaczego? a no dlatego ze "bas bylo dluzej slychac" ;]
Ja nie będę robił TL bo nie mam na to miejsca.
Mam możliwość zamiany membrany na Scana i tak zrobię.
Chciałbym tylko uzyskać odpowiedź, jakiej objętości powinna być obudowa, żeby było dobrze.
2 strony wcześniej dostałeś odpowiedź: http://www.vikash.info/audio/xls10/index.asp poza kontrowersyjnym umieszczeniem membrany(ja robię odwrotnie) to to jest max mozliwości tego głośnika w parze z tą membraną.Chciałbym tylko uzyskać odpowiedź, jakiej objętości powinna być obudowa, żeby było dobrze.
Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze sciezki filmowe produkowane na sprzecie za grube miliony dolarow, sa tak zrobione zeby buczalo i wkurzalo sasiadow. Moze to wlasnie wynika z tego, ze wiekszosc ludzi ma doswiadczenie odsluchu wlasnie na slabej jakosci sprzecie?
zwrociles uwage nie na to co trzebaPrzyzwyczail sie do takiego dzwieku i uznal go za referencje Nasze ucho jest bardzo zawodne i nie raz zapedza nas w kozi rog.
Dlatego też XLS jest idealnym głośnikiem do kina... nie tylko dla początkującego...sub w kinie ma robic wrazenie a nie przyjemnie grac... no a jak sam wiesz dla poczatkujacego im wiecej tym lepiej