• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

subwoofer na stx 32.500.4

Reakcji
0
Witam posiadam subwoofer na głośniku stx.Mam pytanie czy jak mam tunel bass reflex skierowany do góry to powinienem wygłuszyć tylna i dolną scienke?

Ostatnia edycja:
Wielokrotnie już przewijało się na forum, że wytłumienie to raczej sprawa indywidualna.
Musisz potestować co Ci lepiej pasuje.

BTW - nie ten dział.

Tak wiem ze to sprawa indywidualna.Ale zawsze jest mowa ze w okolicach br się nie wytłumia tylnej scianki a co jeżeli br jest skierowany d góry nie na wprost tylnej sciany?

Aha rozumiem.Czyli panel tez musze obłożyć materiałem tłumiącym?Panel jest z obudową plastikową.(tzn ma własną obudowę orginalną).

- - - - - aktualizacja - - - - -

Może być gąbka 1cm?Z jednej strony ma cieńką warstwę materiału dotykiem przypominający skaj.

Aha rozumiem.Czyli panel tez musze obłożyć materiałem tłumiącym?Panel jest z obudową plastikową.(tzn ma własną obudowę orginalną).

- - - - - aktualizacja - - - - -

Może być gąbka 1cm?Z jednej strony ma cieńką warstwę materiału dotykiem przypominający skaj.

Eksperymentuje i słuchaj co się najbardziej podoba.

Powrót