Która yamaha ?brencik napisał:TDA znam i wiem co potrafi ale bez przesady.. testowałem na róznych wamcniaczach i zawsze tak samo się zachowywał, nieważne czy 200W Yamaha czy Onkyo czy TDA.
Bez przesady ? Do 10 cali to daje się conajmniej 200 prawdziwych watów z tranów, a nie mostek tadka

Nie gadaj glupot że to wina głośnika bo u mnie nic takiego się nie dzieje - 180w na clipie, buda specjalnie zmniejszona 2l colami i specjalnie zatkany br.
Tytuł już dawno zmieniłem bo jak już piszesz że sub na stxie 150 8 sc to warto dodać też rozmiar głośnika ...Tytuł tematu nie ma potrzeby zmieniać.
To po części wina wzmaka i budy, bo głośnik wytrzymuje więcej.brencik napisał:Co do budy to mała 36litrów więc to nie kwestia budy.
Tak jak mówiłem - przy 180-200w i muzyce, niezależnie jakiej, ani razu nie stuknął.
juź jestbrencik napisał:Nie wiem o jaki numerek w tytule chodzi, ale nazwa głosnika i firma jest ok.

Ten temat był poruszany ze 3 czy 4 lata temu - zajrzyj do starych topiców o hertzie es200 bo nie warto tego jeszcze raz powtarzać.dulin7 napisał:Aha subik mi sie osobiscie bardzo podoba widac ze robiony z sercem i tym ze stuka przy 100W bym sie w ogole nie przejmowal bo kto slucha muzy albo oglada filmy przy 100W??