• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

subwoofer od podstaw

Ewentualnie możesz pomyśleć też nad matami ale nie zmienia to faktu że wzmocnienia sa wskazane

a mogę wzmocnić takimi a'la kątownikiem który obsadza się na rogach ścian w domu? raczej powinno być dobrze :)

Ale kombinujesz... Co to za problem kupić w casto belkę drewnianą np. 4x4 i zrobić wzmocnienia "krzyżowe"

Tak zrób jak hermes radzi. Tyle, żę nie musi to być belka 4x4 a 2x2cm na przykład. połąćz ze sobą przeciwległe ścianki i będzie sztywniej.

ok juz wiem jak. I teraz taki mały offtop czy tylko mi forum nie działało od piątku (na 3 kompach i 4 internetach[inni dostawcy])?

ja sie cieszę że takie jest i są osoby które chcą pomagać(wiem że są jeszcze inne ale te mi jedyne pasuje:)) właśnie pociąłem płyty i jestem średnio zadowolony ale dam po prostu więcej szpachli :) ręce bolą bo miałem tępy nożyk do wyrzynarki i ciężko szło i trochę poszarpało płytę ale wyrównałem papierem ściernym :D

Większe płyty (boki, front, tył) ciąłem u stolarza, ale już mniejsze (góra, dół) postanowiłem samemu wyrzynarką... i już wiem, że zawsze trzeba ciąć o 0,5cm więcej :), bo tu się ręka omsknie, tam wyrzynarka zrobi psikusa.. :)
W Twoim przypadku wolałbym uciąć jeszcze raz i spiłować nadmiar niż uzupełniać ubytki szpachlą. W subie konstrukcja musi być solidnie sztywna i szczelna.

jutro będę je skręcał bo jak wcześniej miałem nadwyżkę czasu to teraz jego totalny brak. Jak wszystko poskładam to zobaczę jak to będzie wyglądać i brzmieć jak źle to dotnę u stolarza nowe płyty

Powrót