• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer samochodowy TONSIL SAS - 150

Reakcji
0
Witam!
Otóż zakupiłem subwoofer samochodowy (tuba basowa, czy jakoś tak) TONSIL SAS - 150. Subwoofer znajduję się w bagażniku, ma przeciągnięte kable przez siedzenia aż do podłączenia do akumulatora (w sensie podłączony jest do wejścia tam do papierosów). Muzyki można słuchać poprzez podłączenie kabla (jack zielony) do telefonu. I teraz potrzebne są głośniki do tego subwoofera, bo jak muzyka leci z tej tuby to słychać strasznie cicho muzykę, znaczy coś tam można usłyszeć, tylko można to tak ująć, że 20% słyszy się jak ktoś coś śpiewa, a 80% sam bass. I teraz pytanie, jakie głośniki będą potrzebne do tego subwoofera teraz? Czy jakiś sprzęt trzeba dodatkowy kupić? Z góry dzięki :biggrin:

Ja się doczytałem że nie ma nic. Absolutnie nic.
Słucha muzyki na samym subie aktywnym.

pierwszy raz ktos narzeka na brak reszty pasma :D
zawsze tylko za malo basu i nic wiecej :p

kking1232, potrzebujesz radio + glosniki
jezeli nie chcesz kupowac radia samochodowego (sadzac po opisie to sygnal puszczasz z telefonu?) to potrzebujesz dodatkowego wzmacniacza (moze byc najtanszy chinczyk o mocy 2x17w) i do tego jakies glosniki ;)

A nikogo nie dziwi, ze autor watku zasila wzmacniacz do suba przez gniazdko zapalniczki!?! :o Chlopie bede delikatnie operowal jezykiem bo widze ze nie masz zielonego pojecia nawet o podstawach car audio... :thumbdn: Na dzien dobry pociagnij chocby najprostsza ale prawdziwa instalacje zasilajaca jak nakazuje chocby zdrowy rozsadek! Potem dopiero osoby ktore znaja sie na rzeczy zechca wogole udzielac ci jakichkolwiek porad!

Tak czy siak to nie po bozemu... zeby zasilic jakies chinskie glosniki i tak musi zapodac jeszcze jeden klocek do ukladanki i co wtedy? Tez zasili to z gniazdka? Nie nie nie. Zasilenie to fundament nawet w tym przypadku.

Powrót