• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer STX

Reakcji
0
Witam

Czy ktoś z Was słyszał jak grają subwoofery STX'a ?
Parametry podawane przez producenta są objecujące. Jestem zainteresowany zakupem, bo ceny są śmiesznie niskie jak na deklarowane parametry, a robienie takiego subwoofera mija się w związku z cenami STX'a z celem.

Z-2
S-2
C-2
B-2

Różnią się one między sobą wyglądem i zastosowanym głosnikiem (właściwie samą membraną).

Pozdrawiam

za ta cene warto kupowac konkurencje kasuja ale dokladajac do tego 100 zł mozna zrobic subwoofer o kilka klas lepszy!!!!

a stx to zawsze TYLKO STX

[ Dodano: 2005-03-15, 17:28 ]
ps slyszalem wersje B2 nic szczegolnego poprostu stx

naped u irka 120,- + trafo + radiator (okolo 200) i do tego za 300 sls 8" preerles.

EZO napisał:
naped u irka 120,- + trafo + radiator (okolo 200) i do tego za 300 sls 8" preerles.

To w sumie 640 + trafo (min. 100 zł - popraw mnie jesli się mylę), czyli 750 zł :)
Troche za dużo jednak.

Dzieki

tak caly modul okolo 200+przetwornik.
Oczywsicie deski, sruby to juz sam sobie policz.

beyma 12 BR70 280 zł + 150 zł naped wystarczy TDA + z 30 zł obudowa pomijam wykonczenie!!!

Albo 2xSTX 22-120-4-SC buda 35-40L BR@38Hz w symulacji wygląda to całkiem całkiem, jak jest w rzeczywistości nie wiem ale powinno być ok bo parametry są wiarygodne, do tego minimum mostek TDA7294, LM3886 albo na każdy głośnik osobny scalak ewntualnie STK4050 i głośniki połączone szeregowo więc 8Omów i nie będzie problemów z obciążeniem dla stk.

Powrót