• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP + H250

Jezeli chcesz obciac tunel az tak bardzo zeby pasowala PCVka to juz lepiej zrobic profil z mdfu do rury.

Co masz na myśli pod hasłem profil? Bo mi się kojarzy z kształtownikiem stalowym- prostokątny przekór- ślusarskie zboczenie, a to raczej nie pasuje.

Przypomnij sie po 22 to wkleje zdjecie.
Powiedzmy od srodka frezujesz na 7-8mm zaglebienie na rure. Montujesz na wcisk.
Od zewnatrz robisz mniejszy otwor. Frezem z lozyskiem wyrownujesz otwor do srednicy rury. Na koniec jediesz frezem zaokraglajacym z lozyskiem. I masz ladnie wygladajacy, praktyczny koniec tunelu ;)

Człowiek daje Ci zlecenie na skrzynki to marudzisz, że nie masz czasu a za chwile widzi jakie czasochłonne patenty robisz... :P Jakieś nieporozumienie... :)

Na dzień dzisiejszy wzmacniacz został uruchomiony Zbig 3,0 na 3 parach zagrał, obudowa złożona na 95% zostało przedłużyć jeszcze bass rurki. no i jeszcze zmontować wzmacniacz w sensową całość i w włożyć w obudowę i wykończyć ją jakoś. Odsłuch wstępny zrobiłem i jestem zadowolony,

Powrót