• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer Tesla ARN 312-00/4

Reakcji
0
Robil juz ktos suba na tym glosinku? widzialem kilka projektow la e roznia sie nawet pojemnoscia 30l ! Jaka buda zamknieta czy br? jaki litraz?

dla wyjaśnienia chodziło o sztywność zawieszenia membrany :razz: bo czym sztywniejszy głośnik tym bardziej wiemy ze kiepsko będzie sobie radził w obudowie zamkniętej

Ja bym się tym nie sugerował. Po wygrzaniu w każdym głośniku zawieszenie robi się bardziej miękkie.

to oczywiste nawet ja to wiem , wszystko jest zniszczalne nawet i zawieszenie w gł
panowie a morze powiecie jak wyliczyć ograniczenie sprawność gł wysokotonowego

sound129, robisz zamieszanie, raz piszesz coś a potem sam sobie zaprzeczasz... i walisz okrutne byki....
sound129 napisał:
może :wink: sory za oftop ale nie mogłem się powstrzymać

to zależy jak wielka morze być ta paka , bo zrobić klocka to każdy potrafi (a gdzie go potem postawić ) paka muś mieć odpowiedni litraż ale bez przesady

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2009-04-21, 14:34 ]
UWAGI MODERATORA
morze jest glebokie i szerokie a teraz w dodatku zimne. ale co ma wspolnego morze z tym tematem?

to nie jest elektroda i nie czepiamy sie o pisownie ale takie oczywiste bledy (tymbardziej wilokrotne) troche draznia :???:

Powrót