• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer w podłokietniku tylnym :)

zizou88 napisał:
Ludzie czy ja wymagam cudów ??? mówie tylko o uzupełnieniu przodu a nie robienia furory na jakiejś wiosce jak mi sie dach wygina od basu...
Cudem jest wymaganie zejścia. A co Ci po subie, który zejdzie porównywalnie z zestawem z przodu?

[ Dodano: 2009-10-14, 18:18 ]
zizou88 napisał:
mówie tylko o uzupełnieniu przodu a nie robienia furory na jakiejś wiosce jak mi sie dach wygina od basu...
MDS 08, czy AS HX08 SQ, są właśnie do tego, tylko to nie twój budżet.

zizou88, mam akurat skrzynke 8,5litra na 8' - testuje tam mds08 i powiem że sprawdza się dobrze. To nie to samo co w 20 litrach - ale na pewno przedni zestaw by uzupełnił. Mam głośnik dużo tańszy a w takiej obudowie gra również poprawnie i potrafi nawet na ciele drgawki wywołać. Gra bardzo jakościowo - dlatego go sobie zostawiłem :)
Na pewno nie znasz firmy - Koppa, będzie kojarzyć Ci się z noname ale tu na prawdę godny uwagi głośnik. Ma duży wychył, membrane z kewlaru, 120RMS i wymaga budy od 10-25litrów czyli by się nadawał. Jesteś zainteresowany - wal na PW.

Sprzedaje go bo mam w tej chwili 19 głośników do subwoofera w tym 9 - 20cm potworków :lol: Na co mi to? Każdy zostawiam bo mi się w nim coś podoba. Ale znalazłem bezkompromisowy głośnik w tej chwili i z niego korzystam.

LightSound napisał:
Na pewno nie znasz firmy - Koppa, będzie kojarzyć Ci się z noname ale tu na prawdę godny uwagi głośnik. Ma duży wychył, membrane z kewlaru, 120RMS i wymaga budy od 10-25litrów czyli by się nadawał. Jesteś zainteresowany - wal na PW.
Po doświadczeniach z DW100 omijam tę firmę szerokim łukiem, nie dość, że "podrabiają" alpharda, to jeszcze słabo im to idzie(koppa DW ma mniejszy magnes niż alphard DW-K i zauważalnie gorzej brzmi).

a ja mam zupełnie inny model - DK 80 V2 - inny kewlar, inna kopułka, inny system magnetyczny - ale magnes większy.
Kupiłem go razem ze skrzynką za pare złoty - potrzebna mi była tylko skrzynia, głośnik miał iść na popielniczkę. Paczka przyszła, podłączyłem na próbe i mi w sumie szczena opadła jak to gra. tonsil 20/80/2 mnie tak nie urzekł jak ta Koppa - grała niżej i tak samo punktowo a także z mięskiem. Dodatkowo bardziej odpowiadała mojemu wzmacniaczowi - leży bo sentyment do niego pozostał. Gwarantuje że do 50zł lepszego głośnika się nie kupi - tak to jest z głośnikami , do póki nie posłuchasz, nie uwierzysz.

Powrót